• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Καλπάζουν» οι πωλήσεις του οίκου Gucci

    Dakota Johnson και Alessandro Michele


    Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη του οίκου Gucci, που κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους υπερδιπλασίασε τις online πωλήσεις του, με αποτέλεσμα η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας του brand, να σημειώνει σήμερα άνοδο έως και 6,1%.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 37% στο α’ τρίμηνο, από 23% που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Όλα δείχνουν ότι το «reboot» που έκανε στον οίκο Gucci ο σχεδιαστής Alessandro Michele κατάφερε να κερδίσει το νεανικό κοινό και τώρα οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η ιταλική φίρμα θα καταφέρει να διατηρήσει τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξής της, που έχουν αποφέρει στη μετοχή της Kering κέρδη άνω του 70% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου.

    Η εταιρεία έχει επωφεληθεί, επίσης, σημαντικά από την αύξηση της ζήτησης στην Κίνα, η οποία τροφοδοτεί με πωλήσεις και άλλους μεγάλους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, όπως η LVMH.
    Οι συγκρίσιμες πωλήσεις του οίκου Gucci παρουσίασαν αύξηση 49% το τελευταίο τρίμηνο. Διψήφια αύξηση μεγεθών παρουσίασαν επίσης και τα brands Saint Laurent, Balenciaga και Alexander McQueen, που επίσης ανήκουν στην Kering.



    ΣΧΟΛΙΑ