• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Μην περιμένετε υπεραποδόσεις από τις ευρω-μετοχές

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Οι επενδυτές που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι φέτος επιτέλους οι ευρωπαϊκές μετοχές θα υπεραποδώσουν έναντι των αμερικανικών θα πρέπει να περιμένουν ότι θα απογοητευτούν για άλλη μία φορά, υποστηρίζουν οι αναλυτές της JPMorgan Asset Management.

    «Το επιχείρημά του είναι ότι [οι ευρωπαϊκές μετοχές] υποαποδίδουν τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο κερδών και σίγουρα σε κάποια φάση θα καλύψουν τη διαφορά», υποστηρίζει ο Patrik Schowitz, υπεύθυνος στρατηγικής στην JPMorgan, για να προσθέσει, ωστόσο: «Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να το κάνει αυτό. Τα κέρδη είναι καλά, αλλά δεν είναι καλύτερα απ’ ό,τι αλλού».

    Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ο ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή για τον δείκτη Stoxx Europe 600 Index προβλέπεται να διαμορφωθεί το 2018 στο 5,2% σε ετήσια βάση, ενώ για τον δείκτη S&P 500 προβλέπεται να είναι τετραπλάσιος. Σίγουρα, ο αμερικανικός δείκτης επωφελείται από την άνοδο της κερδοφορίας του τεχνολογικού κλάδου, η οποία προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 31% φέτος. Ο τεχνολογικός κλάδος αναμένεται να σημειώσει φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του δείκτη S&P 500, μετά από τον κλάδο της ενέργειας.

    Να σημειωθεί ότι η Ευρώπη είναι μία από τις αγορές που προτιμά λιγότερο η JPMorgan, η οποία αναζητεί, αντιθέτως, ευκαιρίες στις ΗΠΑ και σε αναδυόμενες αγορές, υποστηρίζει ο Schowitz.

    «Όσο περισσότερο αναλύεις το επιχείρημα περί υπεραπόδοσης, τόσο πιο ανυπόστατο φαίνεται», λέει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πετρέλαιο: Ετοιμαστείτε για «πτήση» ακόμη και στα 80 δολάρια/βαρέλι, προειδοποιεί η JPMorgan

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wood: Γιατί είναι αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες- Τι προειδοποιεί για stress tests και «κόκκινα δάνεια»



    ΣΧΟΛΙΑ