• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μέσα στο κατάστημα-οχυρό της Ιβάνκα Τραμπ…

    • Bloomberg
    Ιβάνκα Τραμπ

    Ιβάνκα Τραμπ


    Για να μπεις στο κατάστημα της Ιβάνκα Τραμπ, στον Πύργο Τραμπ, πρέπει πρώτα να περάσεις από μεταλλικά οδοφράγματα και αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα οπλισμένους με αυτόματα. Προχωράς στις περιστρεφόμενες πόρτες και συναντάς ένα δεύτερο σημείο ελέγχου, όπου οι υπάλληλοι της ασφάλειας ελέγχουν τις τσάντες σου. Και, όταν τελικά καταφέρεις να μπεις, εμφανίζεται επιτέλους μπροστά σου το διάσημο πλέον lobby του κτηρίου, με τους χρυσούς ανελκυστήρες του. Και σε μια γωνιά, εκεί δίπλα. βλέπεις ένα παράθυρο. Και πάνω του το λογότυπο της διάσημης πρωτοτόκου.

    Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο δύσκολο να μπεις στο κατάστημα δώρων.

    Το νέο κατάστημα της Ιβάνκα Τραμπ, αν και μικρό, δείχνει ότι ο οίκος μόδας που έχει δημιουργήσει η κόρη του Αμερικανού προέδρου έχει βάλει στοίχημα να πουλά χωρίς μεσάζοντες, παρακάμπτοντας δηλαδή αλυσίδες όπως οι Macy’s και Hudson’s Bay, στις οποίες πουλούσε χονδρική μέχρι τώρα. Το άνοιγμα ενός αυτόνομου καταστήματος είναι πιθανό να έχει άμεση σχέση με τη συνεχή μείωση της κίνησης στα εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ, αλλά, σε αυτήν την περίπτωση, έχει να κάνει περισσότερο με την αποκατάσταση της εικόνας του brand ύστερα από μια θυελλώδη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ιβάνκα Τραμπ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μποϊκοτάζ, αλλά και την απώλεια ενός εκ των πρώτων συνεργατών της, της αλυσίδας Nordstrom, μετά την εκλογή του πατέρα της στον προεδρικό θώκο.

    «Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο του λιανικού εμπορίου, το brand της Ιβάνκα Τραμπ έχει αποφασίσει να έχει άμεση σχέση με τους πελάτες του», ανέφερε η εταιρεία της σε δήλωση απέστειλε μέσω e-mail.

    Kim Bhasin/Bloomberg

    Πέραν του συγκεκριμένου καταστήματος, ο οίκος της «πρώτης κόρης» ξεκίνησε το φθινόπωρο που μας πέρασε και μια προσπάθεια να κατακτήσει τον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Για την ώρα, ο ιστότοπος του brand πουλάει μόνο τσάντες και κοσμήματα, αλλά μέσα στο 2018 θα διαθέτει επίσης ρούχα και παπούτσια. Επιπλέον, καθώς το brand προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στις απευθείας πωλήσεις, στρέφεται και σε οικονομικά πιο προσιτά είδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η επιχείρηση κατάργησε τη σειρά των ακριβών κοσμημάτων που είχε. Άλλωστε, η Ιβάνκα Τραμπ σταμάτησε να έχει τον καθημερινό έλεγχο της εταιρείας όταν ακολούθησε τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο, αναλαμβάνοντας να εργαστεί στο πλευρό του ως μη αμειβόμενη βοηθός.

    Το κατάστημα της Ιβάνκα Τραμπ θα είναι ανοιχτό καθημερινά, πουλώντας τσάντες, κοσμήματα και δώρα, όπως αρωματικά κεριά. Για τις γιορτές, πουλά επίσης ένα αποκλειστικό στολίδι στην τιμή των 25 δολαρίων, διαθέσιμο αποκλειστικά σε όσους είναι αποφασισμένοι να περάσουν τα πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και να επισκεφτούν αυτοπροσώπως το κτήριο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zara – Η&Μ: Ο νικητής και ο μεγάλος χαμένος της κρίσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατάει γκάζι η Ferrari (αλλά ο κόσμος θα έχει πάντα μία λιγότερη…)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μερικά από τα πιο ακριβά «ακίνητα» στον κόσμο ταξιδεύουν στα πέρατα της Γης [pics]



    ΣΧΟΛΙΑ