• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί το 53% των πλουσίων λέει ότι θα ζήσει μέχρι τα 100 του χρόνια

    • Bloomberg


    Το να φτάσει κανείς σε τριψήφια ηλικία δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι εξωπραγματικό όπως ήταν μέχρι πρόσφατα. Η μέση γυναίκα στην Ιαπωνία έχει τώρα προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σε σύγκριση με τα 81 έτη που είναι το προσδόκιμο για τους άνδρες. Και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πλούσιοι έχουν ένα ενσωματωμένο πλεονέκτημα μακροζωίας.

    Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το πλουσιότερο 1% των γυναικών με μεγάλο εισόδημα, ζει πάνω από 10 χρόνια περισσότερο από το φτωχότερο 1%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Για τους άνδρες, το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων Αμερικανών είναι σχεδόν 15 χρόνια.

    Τις τελευταίες δεκαετίες, η μέση διάρκεια ζωής του ανθρώπου έχει αυξηθεί σχεδόν παντού στον κόσμο. Στην Κίνα, τις ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση έφθανε περίπου ως τα 80 χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οι άνθρωποι στη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, εν τω μεταξύ, μπορούν να αναμένουν να ζήσουν λίγο πάνω από τα 80.

    Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι, ωστόσο, μπορούν να υπολογίζουν ότι θα ζήσουν ακόμα περισσότερο – για την ακρίβεια πολύ περισσότερο, όπως λ.χ. δύο δεκαετίες πάνω από το μέσο όρο. Σε μια νέα έρευνα της UBS Financial Services, το 53% των πλούσιων επενδυτών δήλωσαν ότι αναμένουν να ζήσουν έως τα 100 τους χρόνια.

     preparing for 100

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδυεται τον Β. Axelrod στην τηλ. σειρά Billions



    ΣΧΟΛΙΑ