• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εσείς πόσα Bitcoin θα δίνατε για μία έπαυλη στο κέντρο της Νέας Υόρκης; (pics)

    • Bloomberg


    Το 2013, ο Roy Niederhoffer, πρόεδρος της R.G. Niederhoffer Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, χρειαζόταν ένα μέρος για να ζήσει. Είχε αρχίσει να ανακαινίζει ένα σπίτι στο Μανχάταν, αλλά η ανακαίνιση θα έπαιρνε χρόνο και, στο μεταξύ, αυτός και η οικογένειά του ζούσαν σε ενοίκιο εκεί κοντά, μια κατάσταση που, όπως λέει ο ίδιος, δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ.

    «Χρειαζόμουν ένα μέρος για να μείνω», λέει. Έτσι, όταν είδε ότι και οι τρεις πτέρυγες ενός αρχοντικού στο Riverside Drive βγήκαν προς πώληση ταυτόχρονα, πήδηξε από τη χαρά του.

    «Είναι ένα σπίτι που θαύμαζα δεκαετίες ως ένα από τα ωραιότερα σπίτια στη Νέα Υόρκη. Όταν είδα ότι πουλιόταν ενθουσιάστηκα και η τιμή του είχε πέσει υπερβολικά», λέει.

    Τα τρία τμήματα της έπαυλης στον αριθμό 40 της Riverside Drive κόστισαν στον Niederhoffer περίπου 12,9 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη StreetEasy.

    Πέντε χρόνια μετά, η ανακαίνιση του άλλου σπιτιού είχε πλέον ολοκληρωθεί, οπότε ο Niederhoffer κρεμά, χωρίς ιδιαίτερη προθυμία, πωλητήριο στο αρχοντικό των 996 τετραγωνικών. Η τιμή πώλησης είναι 15,9 εκατομμύρια δολάρια. Και ο Niederhoffer είναι πρόθυμος να δεχθεί τόσο μετρητά όσο και… Bitcoin!

    «Πιστεύω πολύ στο Bitcoin», λέει. «Είμαι πραγματικά αισιόδοξος γι’ αυτό και θέλω να αποκτήσω περισσότερα», προσθέτει.

    Περίεργη εξέλιξη για ένα σπίτι «βουτηγμένο» στην Ιστορία…

    Το Forty Riverside Drive αποπερατώθηκε γύρω στο 1897, διαθέτοντας, σε πρώτη φάση, πέντε ορόφους, ανελκυστήρα και πέντε μπάνια.

    Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 μετατράπηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό και, στη συνέχεια, χωρίστηκε σε ανεξάρτητες κατοικίες.

    Όταν πέρασε στα χέρια του Niederhoffer που ενοποίησε και πάλι τους χώρους του σε μία ενιαία κατοικία, πολλά από τα αρχικά στοιχεία του κτηρίου είχαν αλλάξει.

    Σήμερα, έχει πλέον έξι πατώματα και δύο εισόδους στο ισόγειο. Η κεντρική οδηγεί σε ένα φουαγιέ με μαρμάρινους τοίχους, ενώ η δεύτερη είσοδος σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με κουζίνα και κήπο στο πίσω μέρος.

    Το μαρμάρινο φουαγιέ

    Υπάρχει επίσης ένα κελάρι που ο Niederhoffer μετέτρεψε σε σινεμά.

    Στον δεύτερο όροφο υπάρχει αίθουσα χορού με τζάκι, κουζίνα και μια σουίτα με τζακούζι.

    Η αίθουσα χορού είναι ιδανική για κονσέρτα

    Στον τρίτο, βλέπει κανείς την κεντρική σουίτα του σπιτιού, δύο μπάνια, κουζίνα, ενώ ο τέταρτος όροφος είναι διαμορφωμένος κυρίως ως χώρος ψυχαγωγίας με κουζίνα, επίσημη τραπεζαρία, σαλόνι, μπαλκόνι και βιβλιοθήκη με ηχομόνωση.

    Ο τέταρτος χώρος είναι αφιερωμένος στην ψυχαγωγία
    Η κατοικία είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορεί να «φιλοξενήσει» εννέα υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια

    Αυτό, όμως, που κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι η βεράντα, η οποία βλέπει στο Central Park, έχει μπάρμπεκιου και, όπως λέει ο Niederhoffer, μπορείς να παίζεις κιθάρα και να τραγουδάς μέχρι τα ξημερώματα.

    Να σημειωθεί πως ο Niederhoffer είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τόσο της New York City Opera όσο και του Harmony Program, μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που φέρνει τη μουσική κοντά σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

    Στον πέμπτο όροφο, όπου υπάρχει άλλη μία σουίτα, φτάνει κανείς μέσω μιας εντυπωσιακής γυάλινης σκάλας.

    Στον δε έκτο όροφο του κτηρίου, υπάρχει άλλο ένα υπνοδωμάτιο με φεγγίτες, όπως και βεράντα σε δύο επίπεδα.

    Μία από τις πολλές κουζίνες του σπιτιού

    Το βασικό, όμως, πλεονέκτημα του σπιτιού είναι ο φυσικός φωτισμός του. Όπως και το γεγονός ότι από τις βεράντες του μπορείς να απολαμβάνεις σε καθημερινή βάση το ηλιοβασίλεμα…



    ΣΧΟΛΙΑ