• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένα Louis XIII κοστίζει 2.700 δολάρια και φέρνει μεγάλα κέρδη στην Remy Cointreau

    • Bloomberg


    Αύξηση πωλήσεων πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το προηγούμενο τρίμηνο η Remy Cointreau, χάρη στην αυξημένη ζήτηση από την αγορά της Κίνας για το κονιάκ Remy Martin. Τα έσοδα από τη μονάδα Remy Martin αυξήθηκαν κατά 5,5% σε οργανική βάση το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα το Παρίσι. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,5%. Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% επίσης σε οργανική βάση, έναντι πρόβλεψης για 3%. Η Remy Cointreau επικεντρώθηκε σε προϊόντα όπως το Louis XIII, ένα μείγμα αξίας 2.700 δολαρίων που παρασκευάζεται από 1.200 κονιάκ ηλικίας άνω των 40 ετών.

    Σημειώνεται ότι η αύξηση των μεγεθών θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η υψηλή βάση σύγκρισης για το περσινό τρίμηνο, καθώς  και η καθυστερημένη χρονολόγηση του κινεζικού νέου έτους 2018, ανέφερε η εταιρεία. Προσαρμοσμένη σε αυτά τα δεδομένα, η οργανική ανάπτυξη για το τρίμηνο θα ήταν περίπου 6%.

    Η Remy επιβεβαίωσε επίσης την πρόβλεψή της για αύξηση του λειτουργικού κέρδους για όλη τη χρήση, εξαιρουμένης της επίπτωσης των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

    Louis XIII Rare Cask 42,6 : the taste of perfection



    ΣΧΟΛΙΑ