• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Disney: «Σπάει ταμεία» η ταινία Star Wars: The Last Jedi. Εισπράξεις 220 εκατ. δολ. σε ένα διήμερο

    • Bloomberg


    Το “Star Wars: The Last Jedi”, η τελευταία ταινία της επικής σειράς επισημονικής φαντασίας “Ο Πόλεμος των Άστρων”, που ανήκει πλέον στην Walt Disney Co., επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά και των φανατικών οπαδών της, παρουσιάζοντας το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της εισπάρξεις 220 εκατ. δολ. σε ΗΠΑ και Καναδά.

    Τα αποτελέσματα αυτά, βασισμένα σε εκτιμήσεις που κυκλοφόρησαν την Κυριακή από την ComScore Inc., φέρνουν την ταινία πολύ μπροστά από την αντίστοιχη ταινία της περασμένης χρονικά, το “Rogue One: A Star Wars Story”, η οποία κέρδισε 158 εκατ. δολάρια στο εναρκτήριο σαββατοκύριακο. Όπως φαίνεται, η νέα ταινία “The Last Jedi” θα αποτελέσει την κορυφαία του 2017. Το φιλμ εμφάνισε εισπράξεις 230 εκατ. δολ. σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, εκτός από την Κίνα, όπου θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα. Η Disney ανέμενε από το εξωτερικό 225 εκατ. δολ.

    Star Wars: The Last Jedi
    «Star Wars: The Last Jedi», εισπράξεις κατά το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής

    Η Disney έθεσε υψηλά τον πήχη. Το πρώτο μέρος της τελευταίας τριλογίας, “Star Wars: The Force Awakens”, κατέγραψε ρεκόρ 255 εκατ. δολ. το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής το 2015. Οι προβλέψεις των αναλυτών για το “The Last Jedi” ξεπέρασαν τα 226 εκατ. δολ. και των box office τα 210 εκατ. δολ.  Η Disney προέβλεψε ότι η ταινία θα πάρεικερδίσει περίπου 200 εκατ. δολάρια.

    Η ισχυρή απόδοση του “The Last Jedi” θα καθησυχάσει τους επενδυτές της Disney, η οποία έχει τουλάχιστον πέντε ακόμα ταινίες “Star Wars” στα πλάνα της και την περασμένη εβδομάδα ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο τη θέση της στις κινηματογραφικές επιχειρήσεις μέσω της εξαγοράς των κινηματογραφικών περιουσιακών στοιχείων της 21ης Century Fox έναντι 66,1 δισ. δολ.

    Το “The Last Jedi” έλαβε καλές κριτικές, με 96% θετικά σχόλια από του κορυφαίους κριτικούς, σύμφωνα με το RottenTomatoes.com. Όπως και για τις προηγούμενες ταινίες “Star Wars”, οι οπαδοί άρχισαν να σχηματίζουν “ουρές” έξω από τα θέατρα πριν από την πρεμιέρα. Η ταινία εξασφάλισε 45 εκατ. δολάρια την Πέμπτη το βράδυ στις προβολές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ένα ποσό που είχε κερδίσει και το “The Force Awakens” πριν από δύο χρόνια.

    Το να σημειώσει μία ταινία εισπράξεις 220 εκατ. δολ. εντός της χώρας, αποτελεί εξαιρετική επίδοση και το να βρεθεί τόσο κοντά στην ταινία-φαινόμενο “The Force Awakens” ξεπερνά τις προσδοκίες, δήλωσε ο Dave Hollis, παγκόσμιος επικεφαλής της διανομής της Disney, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

    Η ταινία ξεκινά από εκεί όπου τελείωσε η προηγούμενη, με τον Rey, να αναζητά τον Luke Skywalker του Mark Hamill, προκειμένου να τον ενθαρρύνει να αναλάβει δράση. Η Carrie Fisher επέστρεψε ως Πριγκίπισσα Λεία. Ο θάνατος της τον Δεκέμβριο του 2016, μετά την ολοκλήρωση της λήψης των ταινιών, πιθανόν έφερε τους fan της ταινίας στις αίθουσες για να δουν την τελική της ταινία.

     

    Η Disney δεν αποκάλυψε τον προϋπολογισμό της ταινίας. Το “Force Awakens” κόστισε 245 εκατ. δολάρια και έφερε στα ταμεία 2,07 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προβολής του, συμπεριλαμβανομένων των 936,7 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zara – Η&Μ: Ο νικητής και ο μεγάλος χαμένος της κρίσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατάει γκάζι η Ferrari (αλλά ο κόσμος θα έχει πάντα μία λιγότερη…)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μερικά από τα πιο ακριβά «ακίνητα» στον κόσμο ταξιδεύουν στα πέρατα της Γης [pics]



    ΣΧΟΛΙΑ