• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BlackRock: Το μεγάλο στοίχημα των 10 δισ. δολαρίων που μπορεί να την αναδείξει σε κολοσσό του private equity

    • Bloomberg
    BlackRock: Πολύ αργοί οι ρυθμοί προσαρμογής των τραπεζών στο ESG

    Larry Fink. CEO BlackRock


    Πάνω από 10 δισ. δολάρια, για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε εταιρείες, σχεδιάζει να αντλήσει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock. Πιο συγκεκριμένα, η BlackRock, η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της περιουσιακά στοιχεία αξίας περί τα 6 τρισ. δολάρια, σχεδιάζει να απευθυνθεί σε κρατικά funds, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους μεγάλους επενδυτές, προκειμένου να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που η ίδια ονομάζει BlackRock Long-Term Private Capital, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.

    Το νέο «όχημα» της BlackRock θα επενδύσει ποσό από 500 εκατ. έως 2 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις που επηρεάζονται άμεσα από τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια, όπως η αύξηση της μεσαίας τάξης, οι καταναλωτικές συνήθειες των millennials και άλλα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επενδύσει στην εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού σε μια οικογενειακή επιχείρηση. Ακολουθώντας μια παρόμοια προσέγγιση με την Berkshire Hathaway, η BlackRock στοχεύει σε επενδύσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, αντίθετα με τον μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, το fund δεν θα έχει ως αποκλειστικό στόχο την εξαγορά ολόκληρης της επιχείρησης.

    Με την κίνηση αυτή, η BlackRock, υπό τους χειρισμούς του CEO Laurence D. Fink, μπορεί να καταφέρει να ανταγωνιστεί κολοσσούς του private equity, όπως οι Carlyle Group LP, Apollo Global Management LLC και Blackstone Group LP.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Roberta Elliott: Η άγνωστη φιλάνθρωπος -και πάμπλουτη- αδερφή του Warren Buffett

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος θα γίνει Buffett στη θέση του Buffett;

     



    ΣΧΟΛΙΑ