• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Από καθηγητής Μαθηματικών… δισεκατομμυριούχος!


    Ο Liu Yachao βρήκε τη σωστή μαθηματική φόρμουλα… Ο COO της TAL Education Group, ενός εκπαιδευτικού ομίλου με έδρα το Πεκίνο που κάνει φροντιστήρια σε Κινέζους μαθητές, έγινε ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος της εταιρείας, καθώς η τιμή της μετοχής της υπερδιπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

    Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε πέρυσι η HSBC Holdings, οι Κινέζοι γονείς δαπανούν κατά μέσον όρο 42.892 δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών τους, με το 93% να πληρώνει ιδιαίτερα μαθήματα. Η ζήτηση αυτή ανέβασε τη χρηματιστηριακή αξία της TAL στα 21,1 δισ. δολάρια, περίπου 46% πάνω από τον βασικό ανταγωνιστή της, τον όμιλο New Oriental Education & Technology Group Inc.

    Ο 36χρονος Liu, ο πρώτος καθηγητής Μαθηματικών που μπήκε στην εταιρεία, έγινε διευθυντής του τμήματος μέσης εκπαίδευσης το 2005 και αργότερα επικεφαλής του τμήματος διδασκαλίας και έρευνας, της σχολής διδασκαλικής εκπαίδευσης και του κέντρου λειτουργίας δικτύων, πριν αναλάβει COO του εκπαιδευτικού ομίλου. Έχει δε το 4,7% των μετοχών της εταιρείας, αξίας 1 δισ. δολαρίων. Ο άλλος ιδρυτής της TAL, ο Zhang Bangxin, έχει σήμερα περιουσία 6,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τεχνολογία blockchain ετοιμάζεται να φέρει επανάσταση στη Ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακοπές κάτω από τη θάλασσα – Πραγματικότητα το πρώτο υποθαλάσσιο συγκρότημα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To Brexit απειλεί να «λιώσει» το βούτυρο Lurpak



    ΣΧΟΛΙΑ