• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς τρεις εβδομάδες κυρώσεων κόστισαν σε έναν Ρώσο 3,8 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Ο Oleg Deripaska με τον Πρόεδρο Vladimir Vutin


    Ο Oleg Deripaska είναι ο μεγάλος χαμένος μεταξύ των Ρώσων που επλήγησαν από τις αμερικανικές κυρώσεις. Η περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα «βούτηξε» σε νέο χαμηλό ρεκόρ την Τρίτη, σχεδόν τρεις εβδομάδες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος του ιδίου, αλλά και εταιρειών του.

    Ο 50χρονος Deripaska είναι ο βασικός μέτοχος της En+ Group, η οποία βρίσκεται μεταξύ των επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στις 6 Απριλίου. Από τότε, η μετοχή της έχει χάσει πάνω από τη μισή αξία της, μειώνοντας την περιουσία του μεγιστάνα του αλουμινίου κατά 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα έχει μειωθεί συνολικά κατά 4,7 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερο από κάθε άλλου πλούσιου Ρώσου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    Η United Co. Rusal ήταν επίσης ανάμεσα στις οχτώ εταιρίες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον Deripaska και έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, ως αντίποινα για την «δόλια δραστηριότητα της Ρωσίας ανά τον κόσμο». Η EN+ κατέχει το 48% των μετοχών της Rusal, η οποία παράγει περίπου το 6% του αλουμινίου του κόσμου και διαχειρίζεται ορυχεία, χυτήρια και διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατι τώρα όλοι κοιτάζουν τα ομόλογα. Τι λένε κορυφαίοι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Ο νέος CEO ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα κέρδη (και κάνει περικοπές)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 16 δισ. δολάρια από τις κυρώσεις. Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ