• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς ο Bono των U2 μπορεί να καθορίσει την προσέγγιση της Γερμανίας στο θέμα του Brexit

    • Bloomberg

    Μπόνο


    Καθώς ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προσπαθεί να συνηθίσει τον νέο του ρόλο, ανατρέχει στις νεανικά μουσικά του ακούσματα για να μπορέσει να δει κατά πόσο το Brexit μπορεί να αποτελεί απειλή για την Ιρλανδία.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, την Πέμπτη, ο Heiko Mass θυμήθηκε ότι κάποτε άκουγε το Sunday Bloody Sunday των U2, έναν από τους πλέον γνωστούς «ύμνους» του διάσημου συγκροτήματος, το οποίο αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η Βόρεια Ιρλανδία, με επίκεντρο τα τραγικά γεγονότα της «Ματωμένης Κυριακής» στο Ντέρρυ το 1972, όταν Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν άοπλους πολίτες.

    Ο Maas τόνισε, μάλιστα, ότι η Γερμανία «κατανοεί» την ιστορία της Ιρλανδίας και ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί τυχόν «αναζωπύρωση» της βίας, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Ιρλανδία θα έχει την απόλυτη στήριξη της Γερμανίας ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία «σκληρών συνόρων» στην Ιρλανδία μετά το Brexit.

    Πίσω του ακριβώς, περιχαρής με όσα άκουγε, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney υποσχέθηκε να ξεναγήσει τον Maas στο Cork, όπου ταξίδευε ως backpacker όταν ήταν νεότερος. Ήταν σίγουρα μια πολύ ωραία μέρα για εκείνον…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μία πανέμορφη κατοικία πάνω στη θάλασσα που κάποτε άνηκε σε έναν θρυλικό κομπιναδόρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχει μια περιοχή όπου η αξία των ακινήτων αυξάνεται κατά €650/ημέρα! (πίνακας)



    ΣΧΟΛΙΑ