• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Olivia de Havilland: Πώς η 101χρονη ηθοποιός απειλεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κινηματογραφική βιομηχανία

    • Bloomberg


    Στην ηθοποιό Olivia de Havilland δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο την παρουσίασαν σε μια δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, οπότε πήγε στα δικαστήρια. Και τώρα, η κινηματογραφική βιομηχανία υποστηρίζει ότι η μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός συνιστά απειλή για το σύνολο των ταινιών φαντασίας που βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα.

    Αν η 101 ετών, βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός καταφέρει να πείσει το δικαστήριο ότι την παρουσίασαν σαν «χυδαία κουτσομπόλα» στη σειρά «Feud», τα στούντιο θα είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά κάθε φορά που καταπιάνονται με μια βιογραφική κινηματογραφική παραγωγή ή ένα ιστορικό δράμα, αναφέρουν από την πλευρά τους η Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου και το Netflix.

    «Συγγραφείς, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες δεν μπορούν να διηγούνται τέτοιου είδους ιστορίες, αν πρέπει να παρουσιάζουν κάθε στιγμή με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς κανένας χαρακτήρας να ξεστομίσει ούτε μια λέξη που δεν ειπώθηκε πραγματικά και χωρίς κάθε γεγονός της ιστορίας να διαρκεί τόση ώρα στην ταινία όσο διήρκεσε και στην πραγματική ζωή», αναφέρουν από την πλευρά τους.

    Η Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου ζητεί, μάλιστα, από τις δικαστικές Αρχές να αναγνωρίσουν ότι το γεγονός ότι κάποιος διάσημος προσβλήθηκε ή ντράπηκε δεν αρκεί για να δικαιολογήσει μια μηνυτήρια αναφορά, καθώς κάτι τέτοιο περιορίζει την αρχή της ελευθερίας του λόγου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nadja Swarovski: Η κληρονόμος της ομώνυμης δυναστείας ανοίγει νέους δρόμους για την εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ξοδεύει τα χρήματά του ο Elon Musk;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εσείς πόσα θα πληρώνατε για έναν καφέ που ήρθε από το διάστημα;



    ΣΧΟΛΙΑ