• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O super τραπεζίτης της UBS αναμορφώνει την στρατηγική του

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO UBS

    Sergio Ermotti, CEO UBS


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS Group AG Sergio Ermotti ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις με την πρώτη αγορά ιδίων μετοχών από την οικονομική κρίση. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου παγκοσμίως θα εξαγοράσει έως και 2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) μετοχών σε διάστημα τριών ετών, δεσμεύεται να αυξήσει το μέρισμα και αναμένει να επιστρέψει το πλεόνασμα κεφαλαίου στους μετόχους καθώς αυξάνει το κεφάλαιο. Η τράπεζα συνδυάζει τις δύο επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου σε μία, διορίζοντας τους Martin Blessing και Tom Naratil ως συνιδιοκτήτες.

    Τώρα στην έβδομη χρονιά του ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Ermotti επιτάχυνε την ώθηση στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, ενισχύοντας τα επίπεδα κεφαλαίου και την κερδοφορία και επιδιώκοντας τη ζήτηση των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις και επικαιροποίηση των στόχων που η τράπεζα είχε ήδη θέσει ή που είχαν καταστεί άνευ αντικειμένου.

    Η τράπεζα είχε προσεγγίσει επενδυτές και αναλυτές τις τελευταίες εβδομάδες για να εκτιμήσει εάν θα έπρεπε να δώσει μια πιο τυπική επικαιροποίηση της στρατηγική της, οι άνθρωποι με γνώση του θέματος είπε την περασμένη εβδομάδα.

    Sergio Ermotti . CEO UBS
    Sergio Ermotti . CEO UBS

     

    Sergio Ermotti . CEO UBS
    Sergio Ermotti. CEO UBS
    UBS Chief Executive Sergio Ermotti

     



    ΣΧΟΛΙΑ