• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Margarita Louis-Dreyfus: Η απίστευτη ζωή μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

    • Bloomberg

    Margarita Louis-Dreyfus


    H Margarita Louis-Dreyfus είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει τα $6,4 δισεκατομμύρια (5,7 δισεκατομμύρια ευρώ).  Αλλά, η γεννημένη στη Ρωσία επιχειρηματίας, την οποία ο γαλλικός Τύπος αποκαλεί «Τσαρίνα» εξαιτίας της ρώσικης βασιλικής οικογένειας, δεν ήταν πάντοτε πλούσια. Η ζωή της άλλαξε ριζικά όταν γνώρισε τον σύζυγό της, Robert Louis-Dreyfus, σε μια πτήση το 1988, με αποτέλεσμα να μετατραπεί από πρώην πωλήτρια ηλεκτρονικών συσκευών σε μητέρα και σύζυγο πλήρους απασχόλησης.  Όταν ο Dreyfous πέθανε λίγα χρόνια αργότερα από λευχαιμία, η ζωή της πήρε άλλη μια δραματική τροπή καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του άντρα της ως κεφαλή της εμπορευματικής τους εταιρείας ενώ γνώρισε και τον καινούργιο της σύντροφο – τον πρώην επικεφαλής της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας.

    Τον Μάρτη του 2016 γέννησε δύο δίδυμα κορίτσια. Η γέννησή τους ανακοινώθηκε από την εταιρεία της, την Louis Dreyfus Company, παράλληλα με την ετήσια έκθεση της.

    Πάρτε μια ιδέα από την απίστευτη ζωή της:

    Η Margarita Louis-Dreyfus, γεννημένη Margarita Bogdanova στο Λένινγκραντ (πλέον Αγία Πετρούπολη), στην Ρωσία, την 1η Ιουλίου του 1962.

    original

    Οι γονείς της πέθαναν σε ένα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα όταν ήταν μόλις 7 χρονών. Ανατράφηκε κυρίως από τον παππού της, Leonid Bogdanov, που φρόντισε να λάβει κατάλληλη εκπαίδευση. Φοίτησε νομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ο Leonid Bogdanov αποδήμησε το 1985.

    Margarita-Louis-Dreyfus

    Συνέχισε τις σπουδές της λαμβάνοντας πτυχίο οικονομικών από το Ινστιτούτο Εμπορίου του Λένινγκραντ.

    16

    Μετά τις σπουδές της εργάστηκε ως πωλήτρια ηλεκτρονικών πλακετών και κυκλωμάτων στην Laytron AG.

    orig_circuit-board

    Ακόμα, παντρεύτηκε έναν Ελβετό φοιτητή στο τέλος της δεκαετίας του ’80, αλλά πήραν διαζύγιο ένα χρόνο αργότερα. Το όνομα του πρώτου συζύγου της και οι ημερομηνίες του γάμου τους παραμένουν άγνωστες.

    on-june-21st-the-swiss-8131

    Αλλά το 1988 όλα άλλαξαν όταν σε μια πτήση απ’ την Ζυρίχη στο Λονδίνο γνώρισε τον Robert Louis-Dreyfus.

    bil_08_051_dryfuss_04

    Απ’ ότι φαίνεται, κατά τη διάρκεια της πτήσης η Margarita ρώτησε τον Dreyfus την ώρα και αυτός κατα λάθος “έβγαλε μια φωτογραφία του τσοπανόσκυλού του”, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, μετά από αυτό “κόλλησε” μαζί του.

    asd

    Ο Robert Louis-Dreyfus είναι ξάδελφος της Αμερικανίδας ηθοποιού Julia Louis-Dreyfus, που είναι διάσημη από τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές “Seinfeld” και “Veep”.

    original

    Το παρελθόν του είναι εξίσου ενδιαφέρον. Μεγάλωσε στο Παρίσι, γόνος εύπορης και καλλιεργημένης οικογένειας. Ωστόσο ο ίδιος υπήρξε κακός μαθητής και απέτυχε στο Baccalauréat του, τις εξετάσεις ακαδημαϊκής πιστοποίησης που δίνουν οι Γάλλοι μαθητές στο τέλος του λυκείου.

    Ήταν όμως καλός στο πόκερ. Αφού εξασφάλισε μια θέση στο τμήμα επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου του Harvard μέσω μιας παρουσίασης από τις εμπειρίες του κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, χρηματοδότησε τις σπουδές του με τα κέρδη του από το πόκερ.

    poker_BG

    Έφτιαξε την περιουσία του διασώζοντας προβληματικές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες ο γίγαντας αθλητικών προϊόντων Adidas και η διαφημιστική εταιρεία Saatchi & Saatchi.

    original

    Μετά τη γνωριμία του Robert με τη Margarita την κάλεσε για να του μεταφράσει ένα έγγραφο στα Ρώσικα. Εκείνη δήλωσε στο Bloomberg: “Του είπα, ξέρεις μπορείς να με ζητήσεις σε δείπνο χωρίς καμία μετάφραση” και αυτός αποκρίθηκε “Ωχ, ναι εντάξει.”

    d

    Ο Robert και η Margarita Louis-Dreyfus παντρεύτηκαν το 1992. Η Margarita έγινε μητέρα, σύζυγος και Ελβετίδα πολίτης. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά – τον Eric και τους δίδυμους Kyril και Maurice.

    140218120355-spc-leading-women-margarita-louis-dreyfus-00011727-story-top

    Ενώ ήταν παντρεμένοι, ο Robert  ανέπτυξε την περιουσία του μέσω διάφορων επιχειρηματικών ενεργειών, καταλήγοντας τελικά κύριος μέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Olympique de Marseille, γνωστής γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, το 1996.

    asd

    Το 2000, επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση αγαθών και εμπορίου με κύριο τομέα δραστηριοποίησης την γεωργία, την Louis-Dreyfus Group, την οποία είχε ιδρύσει ο προπάππους του το 1851.

    we

    Δυστυχώς, ο Robert Louis-Dreyfus πέθανε το 2009 σε ηλικία 63 ετών από λευχαιμία. Εδώ οπαδοί της ομάδας του αποδίδουν φόρο τιμής σε αγώνα της Marseille.

    ffe

    Προτού πεθάνει, ο Robert συνέταξε την διαθήκη του αφήνοντας την πλειοψηφία των μετοχών του στην Louis Dreyfus Commodities και ονομάζοντας διαχειριστή, της εδρεύουσας στο Άμστερνταμ εταιρείας του, την σύζυγό του Margarita.

    wer

    Αυτό σήμαινε πως η Margarita κληρονόμησε την προεδρία τόσο στην Louis-Dreyfus Group όσο και στην Marseille.

    qqwe

    Στην Louis-Dreyfus Group, είναι αδύνατο να την απομακρύνουν απ’ το συμβούλιο καθώς ο σύζυγός της έχει “κλειδώσει” τις μετοχές του για 99 χρόνια.

    ffs

    Από τον θάνατο του συζύγου της και μετά, είχε να κερδίσει τον σεβασμό στις εταιρείες που διοικεί. Όπως η ίδια έχει δηλώσει “ Πρόκειται για έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και, τις περισσότερες φορές, οι άντρες δεν παίρνουν τις γυναίκες στα σοβαρά.”

    Margarita Louis-Dreyfus, main shareholder of French football club Olympique de Marseille poses on December 6, 2011 in Paris. AFP PHOTO / FRED DUFOUR (Photo credit should read FRED DUFOUR/AFP/Getty Images)

    Ο Phillipe Chalmin, ένας καθηγητής οικονομικών, δήλωσε σε συνέντευξη στο  Bloomberg “ Σε γενικές γραμμές, το αφεντικό πρέπει να έχει υπάρξει trader. Η ίδια δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της ξανθιάς συζύγου. Μπορεί να περιμένατε απλά να ζήσει απ’ την τεράστια περιουσία του άντρα της, αλλά δεν έχουν έτσι τα πράγματα.”

    Ο Randel Carlock, συγγραφέας του  “When Family Businesses Are Best”, είπε στο Bloomberg: “Δεν υπάρχει κουλτούρα στον κόσμο όπου οι σύζυγοι να παίρνουν έλεγχο μιας εταιρείας με το όνομα του ιδρυτή στο κτίριο και τα πράγματα να βαίνουν καλώς.”

    Dreyfus-2

    Το 2012, η Margarita δήλωσε πως στόχος της είναι να διατηρήσει την εταιρεία της για τα παιδιά της, τους διαδόχους του Robert, καθώς αυτή ήταν η “ επιθανάτια ευχή του άντρα μου”. Εδώ με έναν από τους γιούς της το 2012.

    rwr

    Οι πλέον 18χρονοι δίδυμοι της Kyril και Maurice πήγαν σχολείο στη Σιγκαπούρη “με σκοπό να εκτεθούν σε νέες κουλτούρες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους” ανέφερε σε συνέντευξη. Εδώ ο Maurice (αριστερά) σε φωτογραφία του στο Facebook.

    yyt

    Εδώ ο πρωτότοκος γιός της, ο 23χρονος Eric, κατά την πρακτική του σε έναν άλλο επιχειρησιακό γίγαντα, την Glencore.

    fghfh

    Παρόλα αυτά, η ίδια έκανε ορισμένες τεράστιες αλλαγές στην εταιρεία. Το 2012 πούλησε το τμήμα εμπορίας ενέργειας της εταιρείας, άλλαξε διεύθυνση , ενώ αύξησε το μερίδιό της στην Louis-Dreyfus Group.

    original

    Κατά την παραμονή της ως πρόεδρος της Marseille, σύμφωνα με πληροφορίες απέτρεψε την εξαγορά της ομάδας από τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα Alwaleed.

    2011-03-07-margarita-louis-dreyfus-diapo

    Αλλά η προσωπική της ζωή επέστρεψε στο προσκήνιο όταν γνώρισε τον Philipp Hildebrand, τώρα 52 ετών, το 2013 – αντιπρόεδρο της αμερικάνικης επενδυτικής φίρμας BlackRock και πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας.

    bil_21_043_un_hildebrand

    Το ίδιο έτος, ο Hilderbrand αποχωρίστηκε φιλικά με την Kashya Hilderbrand, αφού το ζευγάρι εμπλέχθηκε σε σκάνδαλο αγοράς συναλλάγματος.

    kashya-hildebrand

    Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η Kashya έβγαλε 75.000 ελβετικά φράγκα κέρδος με πληροφορίες που είχε σχετικά με την νομισματική πολιτική της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Philip Hilderbrand παραιτήθηκε από τη θέση του στην SNB (Ελβετική Εθνική Τράπεζα) πέρυσι. Ο ίδιος δήλωσε:”Είμαι στην δυσάρεστη θέση να αποχωρήσω, αγαπάω αυτήν την δουλειά, πάλεψα σαν λιοντάρι για αυτή.” Μέχρι που δάκρυσε κατά την ομιλία παραίτησής του.

    750x-1

    Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τα μέσα σχετικά με την προσωπική τους ζωή για αυτή την περίοδο, αλλά υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους ελίτ κύκλους στους οποίους συχνάζουν. Εδώ σε αγώνα της Marseille το 2014. Η Christine Lagarde, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ φαίνεται στο παρασκήνιο.

    dfg

    Στις 21 Μαρτίου του 2016, η Louis Dreyfus Group επιβεβαίωσε ότι η Margarita γέννησε δύο δίδυμα κορίτσια.”Η μητέρα και τα μωρά είναι καλά” ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Ωστόσο, ο πατέρας δεν αναφερόταν.



    ΣΧΟΛΙΑ