• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Λονδίνο: Ελάχιστα σημάδια αισιοδοξίας στο real estate

    • Bloomberg


    Το νέο έτος δεν έφερε, παρά ελάχιστη αισιοδοξία στη στεγαστική αγορά του Λονδίνου, καθώς οι τιμές πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο, από τον Αύγουστο του 2015. Οι νέοι πωλητές μείωσαν τις τιμές κατά 1,4% τον Ιανουάριο σε μέσο όρο 600,926 λίρες (821.500 δολάρια), σύμφωνα με έκθεση της Rightmove Plc τη Δευτέρα. Σε ένα περαιτέρω σημάδι σκεπτικισμού για την αγορά, ο μέσος αριθμός ημερών που απαιτούνται για την πώληση ενός σπιτιού σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2012, φθάνοντας τις 78 από 71 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα.

    Η έκθεση υποδεικνύει ότι το 2018 δεν θα είναι πιο δραστήριο από όσο ήταν το 2017 για την αγορά κατοικίας της πρωτεύουσας, καθώς η περασμένη χρονιά ήταν η χειρότερη σε απόδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ζήτηση σε τιμές έπεσε κατά 3,5% από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση, με την επιβράδυνση να οφείλεται σε παράγοντες όπως η συμπίεση του πληθωρισμού, η αβεβαιότητα του Brexit και οι φορολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τους ιδιοκτήτες και όσους διαθέτουν δευτερεύουσες κατοικίες.

    Οι αριθμοί είναι απόδειξη “ενός κύματος ρεαλισμού και όχι της συνήθους αισιοδοξίας του νέου έτους”, σύμφωνα με τον διευθυντή της Rightmove Miles Shipside.



    ΣΧΟΛΙΑ