• Business

    BlackRock Blog: Προτάσεις βιβλίων για τις ημέρες των εορτών

    • NewsRoom


    Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει αρχίσει και οι χειμερινές διακοπές πλησιάζουν. Οι συνεργάτες της BlackRock και εγώ συζητήσαμε για τα βιβλία που διαβάσαμε πρόσφατα ή που πρόκειται να διαβάσουμε τις επόμενες ημέρες, με στόχο να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι επενδυτές. Αυτές είναι οι κυριότερες επιλογές μας.

    Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises by Robert Z. Aliber and Charles P. Kindleberger.  Σκέφτεστε να αγοράσετε bitcoins; Μία δεύτερη ανάγνωση του κλασικού αυτού βιβλίου σχετικά με όλα όσα κκρύβονται πίσω από τις οικονομικές κρίσεις του παρελθόντος θα σας βοηθήσει.

    The Art of Thinking Clearly by Rolf Dobelli. Αυτό το βιβλίο περιγράφει τις πιο συνηθισμένες προκαταλήψεις ή τις λάθος σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι και είναι απαραίτητο να το διαβάσετε για να βελτιώσετε τις αποφάσεις που λαμβάνετε για τις επενδύσεις.

    Globalization and America’s Trade Agreements by William Krist. Πρόκειται για μία ιστορική αναδρομή στις εμπορικές συμφωνίες των ΗΠΑ και δίνει στοιχεία για το που βαδίζουμε από τώρα και έπειτα. Αποτελεί μία σωστή -χρονικά- επιλογή για διάβασμα, καθώς μπαίνουμε σε καινούργιο έτος συνεχιζόμενων εμπορικών αβεβαιοτήτων, επισημαίνει ο Vlad Bouchouev, στρατηγικός επενδυτής στο BlackRock Investment Institute, ο οποίος αι προτείνει το συγκεκριμένο βιβλίο.

    The Great Leveler: Violence and the History of Inequality from the Stone Age to the Twenty-First Century by Walter Scheidel. Ο συγγραφέας διερευνά γιατί η ανισότητα των εισοδημάτων και όλα τα συναφή κοινωνικά προβλήματα έχουν επιδεινωθεί παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν βιώσει μία οκταετή οικονομική επέκταση.  Και ο συγγραφέας καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα στο πρώτο κεφάλαιο: μόνο η μαζική ανατροπή μέσω των πολέμων, η επανάσταση, οι καταστροφές, η πείνα και οι ασθένειες έχουν πετύχει, ιστορικά, να εξομαλύνουν τις οικονομικές συνθήκες. Ίσως δεν είναι το καλύτερο βιβλίο για τις ημέρες των εορτών, αλλά είναι καλό να έχουμε μια ρεαλιστική προοπτική για το τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις για να περιορίσουν την ανισότητα, καθώς η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη απειλούν να διαταράξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

    Janesville: An American Story by Amy Goldstein. Ο συγγραφέας, ένας δημοσιογράφος της Washington Post που κέρδισε το βραβείο Pulitzer, αναφέρεται στην ιστορία της μικρής πόλης Janesville μετά το κλείσιμο ενός εργοστασίου συναρμολόγησης της General Motors. Στο βιβλίο του επισημαίνει τους  περιορισμούς στην επανεκπαίδευση των ανέργων, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με ένα βασικό δόγμα της παγκοσμιοποίησης.

    The Nature Fix: Why Nature Makes Us Happier, Healthier, and More Creative by Florence Williams. Μπορεί η έκθεση στον έξω κόσμο να συμβάλει στη βελτίωση των γνωστικών μας δεξιοτήτων, της δημιουργικότητας και ακόμη και της διάθεσης; Αυτό είναι το ερώτημα που διερευνά ο συγγραφέας σε αυτή τη διερεύνηση της σχέσης  του εγκεφάλου και της φύσης.

    Το κείμενο είναι του Jeffrey Rosenberg, BlackRock’s Chief Investment Strategist for Fixed Income  

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Παράδοξο έτος το 2017 για την αγορά σταθερού εισοδήματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Περιορίστε αλλά μην εγκαταλείψετε τελείως τον χρυσό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν

     



    ΣΧΟΛΙΑ