• Οικονομία

    Μύκονος: Ξαφνική έφοδος της ΑΑΔΕ σε δυο βίλες γνωστής επιχειρηματία και φημισμένου καρδιοχειρουργού

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Δεν έχουν τέλος οι στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στο νησί των Ανέμων, τη Μύκονο στο απόγειο της τουριστικής σεζόν. Αυτή τη φορά στα δίχτυα των ελεγκτών έπεσε γνωστή επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή. Το απόγευμα της Τετάρτης, εφοριακοί βρέθηκαν σε βίλα στην περιοχή Χουλάκια που της ανήκει, η οποία τη διέθετε μέσω σελίδας του εξωτερικού προς ενοικίαση έναντι 600 ευρώ την ημέρα.

    Οι ελεγκτές εντόπισαν τη βίλα και έκλεισαν μέσω της σελίδας ραντεβού με την ιδιοκτήτρια και παρουσιάστηκαν ως ζευγάρι τουριστών, συνομίλησαν με την επιχειρηματία και όταν η συμφωνία έκλεισε στα 600 ευρώ ημερησίως, δήλωσαν την ιδιότητα τους και της ζήτησαν τα απαραίτητα χαρτιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια της βίλας φέρεται να μην μπορούσε να δικαιολογήσει και έτσι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ενοικιάσεις των τελευταίων τριών μηνών και τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης επιχειρηματία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής και να επιβληθούν πρόστιμα.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω επιχειρηματίας λένε ότι μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη έχει στο ενεργητικό της 366 παραβάσεις χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

    Από τους αυστηρούς ελέγχους της ΑΑΔΕ δεν κατάφερε να γλιτώσει ούτε γνωστός καρδιοχειρουργός, ο οποίος διέθετε επίσης προς ενοικίαση πολυτελή βίλα κοντά στη Χώρα της Μυκόνου έναντι 800 ευρώ την ημέρα. Ο γνωστός καρδιοχειρουργός με πολυτελές ιατρείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας βρέθηκε στα δίχτυα των ράμπο της εφορίας για φοροδιαφυγή, καθώς δεν διέθετε θα χαρτιά εκείνα που να δικαιολογούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

    Οι ελεγκτές που από ότι φαίνεται έχουν γίνει «μόνιμοι κάτοικοι» της Μυκόνου συνεχίζουν 24 ώρες το 24ωρο τους ελέγχους σε airbnb καταλύματα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά σκάφη αναψυχής, beach bar και εστιατόρια για τον εντοπισμό παράνομου λογισμικού ως προς την έκδοση φορολογικών στοιχείων αλλά και άλλα στοιχεία παραβατικότητας σε σχέση με τη φοροδιαφυγή. Να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο των στρατηγικών της στόχων δρομολογεί και την πιλοτική ανάπτυξη εφαρμογής μερικού επιτόπιου ελέγχου μέσω Tablets.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μύκονος: Όργιο φοροδιαφυγής από τους ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών και με τους μετρητές της ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύκονος: Νέες συλλήψεις για παράνομες μεταφορές τουριστών με επιβατικά αυτοκίνητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Πιτσιλής: Πώς τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων στη Μύκονο αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του αφεντικού της ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ