• Big Story

    Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά – Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η ανακοίνωση της γραμματείας του πρωθυπουργού:

    «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

    Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

    τσιπρας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη στάση του πρωθυπουργού και την τακτική των ίσων αποστάσεων που κράτησε απέναντι στον ίδιο και τον κ. Καμμένο, θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του παρείχε αρκετή στήριξη στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Άμυνας.

    Το κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο εδώ και καιρό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ήταν θυελλώδες, παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι. Καμμένος και Κοτζιάς είχαν άγριο καβγά κυρίως αναφορικά με τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ.

    Μαξίμου: Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο

    Ηχηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές και καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο», είπε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

    «Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

    Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ για κακοδιαχείριση κονδυλίων

    Μια άλλη διάσταση της μεγάλης κόντρας Κοτζιά – Καμμένου που ξέσπασε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης επικαλούμενος δικές του πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι στη διάρκεια της πρωτοφανούς σε ένταση συζήτησης ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση: Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαγγελόπουλος για δηλώσεις Χατζηδάκη: «Παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης-Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ