• Business

    Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο πλειστηριασμός του 35,7% των Attica Stores

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. ορίστηκε η έναρξη του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για το 35,7% που διατηρεί ο όμιλος Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα και το οποίο έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες, για την είσπραξη απαιτήσεων συνολικού ύψους 43,58 εκατ. ευρώ. Η ελάχιστη τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 41,58 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πλειστηριασμού στην ιστοσελίδα eauctions.gr, ειδικότερα η πώληση του ποσοστού θα γίνει σε δύο δόσεις: Η πρώτη θα αφορά το 25,2% και η δεύτερη το 10,5%. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο eauctions.gr, ο πρώτος πλειστηριασμός θα αφορά 2.682.706 ενεχυριασμένες, κοινές, ονομαστικές, μετοχές, κυριότητας της οφειλέτριας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «FF GROUP», οι οποίες έχουν δοθεί ως ενέχυρο στην Εθνική Τράπεζα και ακόμη άλλες τέσσερις τράπεζες από τις 4 Ιουνίου 1018 για την εξασφάλιση απαιτήσεων από συμβάσεις ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς για τις ανωτέρω μετοχές ορίστηκε στο ποσό εκτίμησης των μετοχών δηλ. στο ποσό των ευρώ 29.456.111,88 [ήτοι 10,98 ευρώ ανά μετοχή].

    Ο δεύτερος πλειστηριασμός θα αφορά 1.105.023 μετοχές της Αττικά Πολυκαταστήματα που ανήκουν στην Folli Follie Συμμετοχών, οι οποίες δόθηκαν ως ενέχυρο στις πιστώτριες τράπεζες.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς για τις ανωτέρω μετοχές ορίστηκε στο ποσό εκτίμησης των μετοχών δηλ. στο ποσό των 12.133.152,54 ευρώ [ήτοι 10,98 ευρώ ανά μετοχή].

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Κουτσολιούτσου εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του πλειστηριασμού προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του, υποστηρίζοντας ότι κάποιες απαιτήσεις δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

    Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Folli Follie εξασφάλισε κάποιου είδους ρευστότητα, ρευστοποιώντας κάποια περιουσιακά της στοιχεία.

    Από τα χρήματα αυτά φέρεται να καταβλήθηκε και η προκαταβολή στην PwC προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ