• Business

    Τι κρύβει ο πόλεμος επιστολών μεταξύ πατέρα και υιών Αγγελόπουλων

    Οι κύριοι Κωνσταντίνος, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος


    Ένας σκληρός πόλεμος εντυπώσεων εν όψει της μεγάλης δικαστικής διαμάχης για την περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου κρύβεται πίσω από τις επιστολές που ανταλλάσσονται με τις οποίες   δημοσίως οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την ακραία  κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σχέσεις τους και μαζί με αυτές και η ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική.

    Η δημόσια αναμέτρηση δείχνει τη σημασία που δίνουν και οι δύο πλευρές στην εικόνα που έχει η κοινή γνώμη και επομένως και οι δικαστές που αναμένονται να λάβουν σύντομα αποφάσεις για την οικογενειακή τους υπόθεση. Μια υπόθεση που επηρεάζει και αφορά άμεσα και έμμεσα τις ζωές πολλών ανθρώπων, όπως των εργαζομένων στη Χαλυβουργική, αλλά και όσων ελπίζουν να αποπληρώσει η Χαλυβουργική τα χρέη της, όπως η ΔΕΗ και οι τράπεζες. Η διάσωση της Χαλυβουργικής αποτελεί ευχή και ελπίδα όλων αλλά ταυτόχρονα και ένα ισχυρό χαρτί  στην εξέλιξη της υπόθεσης, όπως φανερώνει ο πόλεμος επιστολών. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που διαφαίνεται, είναι ο ρόλος του μυστηριώδους και αντιφατικού περιβάλλοντος που εκπροσωπεί τον πατέρα.

    Κλειδί στην υπόθεση η Χαλυβουργική

    Προκύπτει από την αλληλογραφία, ότι η κατάσταση στη Χαλυβουργική αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια των παιδιών, να αποδείξουν ότι ο πατέρας του δεν λειτουργεί αυτοβούλως και δεν είναι σε θέση αν προστατέψει τα συμφέροντά του. Κι αυτό γιατί η μεγάλη ιστορική βιομηχανία με τα κόκκινα δάνεια ύψους 410 εκ. ευρώ στις τράπεζες και 30 εκ. ευρώ χρέη στη ΔΕΗ έχει γίνει επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική οικονομία και η ανάγκη να επανέλθει στην κανονικότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

    Στο πλαίσιο αυτό οι υιοί Αγγελόπουλοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση  «επειδή ο μέτοχός της, που παρουσιάζεται σαν αιώνιος χρηματοδότης της,  την έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας». Επίσης τονίζουν   ότι  οι ίδιοι είχαν καταβάλει κεφάλαια τα τελευταία χρόνια για να κρατηθεί η εταιρεία όρθια.. «Ήμασταν εμείς αυτοί που έχουμε καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια», σημειώνουν.

    Δηλαδή υπαινίσσονται ότι η τοποθέτηση δικαστικής συμπαράστασης θα μπορούσε να βγάλει από το αδιέξοδο τη Χαλυβουργική και να δώσει τη λύση που τόσο χρειάζονται τράπεζες και ΔΕΗ.

    Ακριβώς το ανάποδο ισχυρίζεται χωρίς επιχειρήματα όμως, η προηγούμενη επιστολή που φέρεται να προέρχεται από τον πατέρα, στην οποία αναφέρει: «είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για τη διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον!». Η φράση αυτή δεν αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδές αλλά ότι απεύχεται αυτή την εξέλιξη το περιβάλλον του πατέρα…

    Το μυστηριώδες περιβάλλον

    Το  μπρα ντε φερ δεν γίνεται μεταξύ πατέρα και υιών αλλά μεταξύ ενός περιβάλλοντος και των υιών Αγγελόπουλων, και είναι χαρακτηριστικό ότι τα αδέλφια σε κανένα σημείο των επιστολών τους, δεν αναφέρονται στον πατέρα τους σαν πρόσωπο, αλλά πάντα στο περιβάλλον που τον έχει εγκλωβίσει. Σημειώνεται ότι το δικαστικό διακύβευμα είναι το αίτημα για δικαστική συνδρομή με την οποία, ο έλεγχος όλης της περιουσίας  θα περάσει από το περιβάλλον του πατέρα Κ. Αγγελόπουλου, στα παιδιά του Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου.

    Στην επιστολή τους οι αδελφοί Αγγελόπουλου δεν πιστεύουν ότι απέναντί τους είναι ο  ίδιος ο πατέρας τους, τον οποίον θεωρούν εγκλωβισμένο από το περιβάλλον του, και επισημαίνουν  τη μακρά αλληλουχία ανακόλουθων πράξεων και συμπεριφορών, «που κατέστησαν επιτακτικό για μας τον αγώνα για την προστασία του από τον ίδιο του τον εαυτό και το περιβάλλον του».

    Σε κάθε σημείο που αναφέρονται στον πατέρα τους, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που κάποιοι χρησιμοποιούν. «Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν υπό το όνομά του αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας, ενώ πρόσφατα κρίθηκε σκόπιμο από το περιβάλλον του να μηνυθεί ακόμη και η επί σειρά ετών θεράπουσα νευρολόγος του».

    «Οι κατά σύστημα παραχαράκτες της ιστορίας μας, οι οποίοι έχουν κυκλώσει ασφυκτικά τον πατέρα μας για ίδιον όφελος, θα τύχουν της σύμφωνης με το νόμο τιμωρίας τους», αναφέρουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι απευθυνόμενοι στο περιβάλλον του πατέρα τους..

     Το ιστορικό της σύγκρουσης

    Στο Μονομελές Πρωτοδικείο  της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο  κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για το αίτημα δικαστικής συνδρομής που κατέθεσαν  οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος (πρόεδροι, εκτός των άλλων, και της ΚΑΕ Ολυμπιακός)  αίτημα που βασίζεται στα σοβαρότατα  προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας τους. Τα αδέλφια επικαλούνται στο δικόγραφο τους επιδείνωση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ισχυρίζονται ότι, «πέραν των γνωστών και συνεχώς επιδεινούμενων κινητικών προβλημάτων του», ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από 5 χρόνια, του επέφερε σοβαρή βλάβη «που παρακωλύει την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

    Ο πατέρας τους, ισχυρίζονται οι γιοι του, «δεν δύναται πλέον να διαχειριστεί τα θέματα των επιχειρήσεων του».

     Ωστόσο δεν είναι η πρώτη δικαστική διαμάχη που φέρνει απέναντι τον Κ. Αγγελόπουλο με τα παιδιά του. Από τον Οκτώβριο του 2015, άρχισε το γαϊτανάκι των αγωγών και των μηνύσεων από την πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου κατά των γιών του. Μέχρι σήμερα οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μετρούν ήδη τέσσερις αγωγές και δύο μηνύσεις εις βάρος τους, που όλες φέρουν την υπογραφή του πατέρα τους.

    Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι από την πλευρά τους     προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ανήκουν εξίσου κατά 1/3 στον πατέρα και σε καθέναν από αυτούς, τις οποίες επιβουλεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα  για να καρπωθούν, όπως έλεγαν, ό,τι έχτιζαν οι ίδιοι επί 20 χρόνια.

    Ανάμεσα σε άλλα η Χαλυβουργική, η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia και το βιομηχανικό πάρκο Ferrowohlen στη Ζυρίχη   που αποτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η δικαστική μάχη για την  εταιρεία  Ferrowohlen  της Ζυρίχης  πλησιάζει και τις δύο πλευρές να ετοιμάζουν τα όπλα τους.

    Ως το πρόσωπο πίσω από τη μεγάλη διαμάχη των αδελφών Αγγελόπουλου και του πατέρα Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου αναφέρεται η δεύτερη σύζυγος του πατέρα τους Γέλη Παπαγιαννοπούλου η οποία φρόντιζε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο πριν τελικά παντρευτούν το 2002. Ωστόσο η ίδια αποποιείται ότι έχει λόγο και ρόλο στις υποθέσεις του άντρα της και υποστηρίζει ότι όλες οι κινήσεις γίνονται από τον σύζυγό της και τους δικηγόρους του, στους οποίους ηγετική θέση κατέχει ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απαντούν στον πατέρα τους: Ο «αιώνιος χρηματοδότης» εγκατέλειψε στην τύχη της την Χαλυβουργική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαλυβουργική: Αρνείται το φιλί της ζωής; Οι αντιφάσεις του ενοχλημένου ιδιοκτήτη



    ΣΧΟΛΙΑ