• Οικονομία

    Στο «σφυρί» τα ακίνητα του Λάκη Γαβαλά στην «πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

    Λάκης Γαβαλάς

    Λάκης Γαβαλάς


    Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο από την ΑΑΔΕ. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου με τα ακίνητα του Λάκη Γαβαλά να βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας του καταλόγου που περιλαμβάνει ακίνητα όλων των ειδών από σπίτια, οικόπεδα και γραφεία μέχρι αποθήκες και γκαράζ.

    Οι πρώτοι 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή 27 Απριλίου. Ακόμη τρεις πλειστηριασμοί έχουν ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενώ κάθε βδομάδα η λίστα θα μεγαλώνει. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κατάλογος να πλαισιωθεί από περισσότερα κτίσματα προκειμένου η Αθήνα να «κλειδώσει» την δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την 3η αξιολόγηση. Από την ΑΑΔΕ πάντως καθησυχάζουν ότι προτεραιότητα δίδεται σε ακίνητα μεγαλοφειλετών που δεν αποτελούν κύρια κατοικία.

    Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Λ. Γαβαλάς,  είναι γνωστό πως έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία ενώ θα δει τα χρέη του να περιορίζεται κατά περίπου 200.000 ευρώ, αν οι προγραμματισμένοι για τις 27 του μήνα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μιας μεζονέτας με υπόγειο πάρκινγκ και αποθήκη στην Αγία Παρασκευή, καρποφορήσουν. Το κυρίως διαμέρισμα είναι 151 τ.μ. (συμπεριλαμβάνεται η έκταση της θέσης στάθμευσης) και συνοδεύεται από δώμα 12 τ.μ. και μια αποθήκη 6 τ.μ. στην περιοχή Τσακός. Ως τιμή πρώτης προσφοράς δεν ορίζεται πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική. Μετά την διενέργεια όμως δύο άγονων πλειστηριασμών η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από την εμπορική.

    Λάκης Γαβαλάς τσάντες

    Τα ακίνητα που θα βγούνε σε πλειστηριασμό ως τις 16 Μαίου είναι:

    1. Διαμέρισμα (δώμα) δ΄ορόφου 12 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9.000 ευρώ

    2. Μεζονέτα 130 τ.μ. Πάρου και Τσακάλωφ στον Δήμο Βάρης με τρία πάρκινγκ και τιμή πρώτης προσφοράς 246.000 ευρώ.

    3. Μεζονέτα δ΄ορόφου με πάρκινγκ στην Αγία Παρασκευή, με τιμή πρώτης προσφοράς 187.091 ευρώ.

    4. Οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ.

    5. Οικόπεδο 113,49 τ.μ. στην περιοχή του Ψυρρή με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ.

    6. Βιομηχανικό κτίριο 5.094 ,60 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 27.453 τ.μ. στο Δήμο Αυλώνας. Τιμή πρώτης προσφοράς 982.000 ευρώ.

    Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες αφού και οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς την Εφορία και τα Ταμεία.

    Η λίστα φυσικά θα μεγαλώσει, καθώς αν και είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και τα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που εκδόθηκαν το 2017, η πίεση για αύξηση των εισπράξεων από παλιά και νέα χρέη οδηγεί σε πιο αυστηρή στάση και την ΑΑΔΕ.

    Τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων θα διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Θα διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο μία ρύθμιση για 268 πλειστηριασμούς! Πόσα ακίνητα άλλαξαν… χέρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγινε ο πλειστηριασμός των σπιτιών της πιο διάσημης Αθηναίας – Σε ποιους πήγαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λάκης Γαβαλάς: Από τα glam πάρτι της υπερβολής, στο πλιάτσικο της βίλας του (pics + video)



    ΣΧΟΛΙΑ