Σε κεντρικό σημείο της Αθήνας έχει στήσει το αρχηγείο του το πρώτο ξένο fund, που θα μπει στην ελληνική αγορά για να εξαγοράσει χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων. Τα γραφεία στην περιοχή των Αμπελοκήπων έχουν νοικιαστεί, εδώ και εβδομάδες, τα περισσότερα από πενήντα στελέχη ήδη εργάζονται και χαρτογραφούν τις ευκαιρίες εξαγοράς και το μόνο που μένει είναι η λήψη τις επόμενες ημέρες της άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το πλαίσιο που ψηφίζεται σήμερα δίνει τη δυνατότητα στα funds αυτής της κατηγορίας να λαμβάνουν την άδεια μόλις σε είκοσι ημέρες και όπως εκτιμούν τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας, ο χρόνος είναι χρήμα και εδώ, αφού από τις πρώτες ημέρες του 2016 θα κάνουν τις καίριες κινήσεις για να τοποθετηθούν στην αγορά.

Οι πληροφορίες φέρουν το συγκεκριμένο fund να έχει επιδιώξει την πρωτιά, δίνοντας ένα στίγμα προθέσεων για την επιθετικότητα με την οποία θα κινηθεί, «αναγκάζοντας» τις τράπεζες, στις οποίες θα απευθυνθεί να σκεφτούν πολύ καλά τις προσφορές που θα απευθύνει.

Με δύναμη πυρός καταρχάς τα 100 εκ.ευρώ, τη στιγμή που ο νόμος επιτρέπει τη λειτουργία εταιρειών με μόλις 100.000 ευρώ, το fund που στελεχώνεται από επαγγελματίες διεθνούς φήμης στο είδος του, θέλει να πάρει τον αφρό.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, ότι δηλαδή τα λεγόμενα κοράκια της αγοράς, έχουν ως στόχο «σαπάκια» που με χαμηλές τιμές αγοράζουν για να κερδίσουν με την διαφορά που θα εισπράξουν στο τέλος, οι πραγματικοί«αετοί» της χρηματοπιστωτικής αγοράς βλέπουν ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν.

Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο fund έχει επικεντρωθεί σε δάνεια που αφορούν συγεκριμένες επιχειρήσεις, στις οποίες πιστώτριες είναι περισσότερες από μία τράπεζες, και τα οποία είναι «παγωμένα» επί μακρόν.

Στην αδυναμία των τραπεζών να βρουν άκρη με την άρνηση των ιδιοκτητών να συνεργαστούν και πολύ περισσότερο να βάλουν κεφάλαια, το fund δίνει χέρι βοηθείας και επιτρέπει στα πιστωτικά ιδρύματα να απεμπλακούν.

Πληροφορίες του mononews κάνουν λόγο για δύο έτοιμα deals που θα κάνουν αίσθηση στην αγορά και τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις το fund πάρει επισήμως άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αίσθηση θα προκαλέσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έτερο πιο σύνθετο deal που έχει στα σκαριά το ίδιο fund. Πρόκειται για την εξαγορά χαρτοφυλακίων ενυπόθηκων δανείων σε καθυστέρηση από διάφορες τράπεζες, τα οποία αφορούν ακίνητα σε συγκεκριμένη, υποβαθμισμένη σήμερα, περιοχή της Αθήνας. Λόγω της κρίσης, τα ακίνητα αυτά έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους και για τις ίδιες τις τράπεζες έχουν μικρή αξία λόγω της πτώσης των τιμών στην ακίνητη περιουσία.  Με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής και την μετατροπή της σε σύγχρονο hub κατοικιών και καταστημάτων, το fund επιδιώκει να αγοράσει φθηνά και να προσελκύσει άμεσα επενδύσεις, αλλάζοντας πλήρως τη φυσιογνωμία της περιοχής και απομακρύνοντας τους τωρινούς κατοίκους και επαγγελματίες.

Διαβάστε εδώ Πως θα κερδίσουν οι εταιρίες που θα αγοράσουν χιλιάδες δάνεια από τις τράπεζες

BLOOMBERG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι ειδήσεις

DESIGN
ARCHITECTURE &

Όλες οι ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

STORIES
BLOOMBERG

Όλες οι ειδήσεις