• Big Story

    Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ για το γελοίο κατηγορητήριο

    • NewsRoom
    Σαμαράς


    Σε μια κατά μέτωπο επίθεση κατά τις κυβέρνησης εξελίχθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis.

    «Σήμερα δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο. Την χυδαία και άθλια μεθόδευση τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυτουργούς. Δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω. Θα  ήταν φυσιολογικό να νιώθω θυμό. Δεν νιώθω θυμό αλλά βαθιά ανησυχία για το που οδεύει η χώρα και η αλτρουιστική μου άποψη να σωθεί η χώρα», ανέφερε αρχικά από το βήμα της βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Θέλω να προειδοποιήσω την εθνική αντιπροσωπεία για 2 μεγάλους κινδύνους: όταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο και οι κατηγορίες συκοφαντικές θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο στήθηκε. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να στήνει σκευωρίες για να εξοντώνει τους αντιπάλους της», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    «Αν βάζουμε ανώνυμους δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν υπουργούς και πρώην πρωθυπουργούς με σαθρές κατηγορίες του τύπου «άκουσα» και «νομίζω» τότε που βρισκόμαστε; Αν αυτό γίνεται εις βάρος πολιτικών αυτό γιατί να μην επεκταθεί και στους απλούς πολίτες. Τότε θα έχυμε γενικευμένο λασποπόλεμο και κανείς δεν θα νιώθει ασφαλείς. Κυρίως οι αθώοι γιατί από αυτό τον πόλεμο δεν έχουν να ανησυχούν οι αθώοι.»

    «Εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την εξουσία για πάντα. Έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ποτέ δεν είχε ακουστεί τέτοια πρόταση. Μας κατηγορούν με άθλιους ψευδομάρτυρες και μας καλούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μας κατηγορούν εμάς που κόψαμε την δαπάνη σε επίπεδα που δεν είχαν προηγούμενο εκείνοι που καταψήφιζαν τις διατάξεις για περιορισμό της δαπάνης. Μας υπονόμευαν όταν εμείς παλεύαμε εναντίον τις διαφθοράς στα φάρμακα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
    antonis samaras
    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

    «Όταν περνούσαμε τις διατάξεις ο Τσίπρας είχε συναντήσεις με φαρμακοβιομηχάνους και η Αυγή έβγαζε πρωτοσέλιδα» κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε:«Ανάλγητη χαρακτήρισε ο Φρουζής την πολιτική μου για τις δαπάνες σε συνέντευξη τύπου. Δίπλα του καθόταν ο Ξανθός. Εσείς από τότε συναντιόμαστε με φαρμακοβιομήχανους και καταψηφίζατε τις δικές μας διατάξεις για περιορισμό της δαπάνης. Τα πήρατε; Ηρθαν και σε εσάς τροχήλατες;

    Τους συναντούσατε και κρυφά και φανερά όταν εμείς τους κυνηγούσαμε. Τα πήρατε και τότε; Όταν ψηφίζαμε μέτρα όπως claw  back και περιορίσαμε 63% την φαρμακευτική δαπάνη ο ΣΥΡΙΖΑ τότε καταψήφιζε και στήριζε ανοικτά τους φαρμακοβιομήχανους. Αυτό είναι ο 2ος κίνδυνος: στο μέλλον με αυτές τις νοοτροπίες κανείς δεν θα τολμήσει να αγγίξει την διαφθοράς γιατί όποιος την αγγίξει θα βρει και τον μπελά του.»

    «Η Νοβαρτις το 2014 είχε ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ. Την επόμενη χρονιά επι ΣΥΡΙΖΑ είχε κέρδη 19 εκατ ευρώ», συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως εμείς χτυπήσαμε την διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε πλάτη».

    Εσείς λέτε εξωγήινα

    «Η σκευωρία βγάζει μάτι. Εξανάγκασαν την κα Ράικου σε παραίτηση. Είχε εντοπίσει πρόσωπα και λογαριασμούς και θα ήτνα ενδιαφέρον να μάθουμε ποιους λογαριασμούς και ποια πρόσωπα. Την εξώθησαν σε παραίτηση και έστρεψαν την έρευνα εκεί που ήθελαν», συνέχισε. «Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρωθυπουργού έντεκα μήνες πριν αυτό καταγγελθεί από μάρτυρα. Τα ίδια έκανε και ο Τσίπρας με τις ομιλίες του στην Βουλή».

    «Πού το ήξεραν Τσίπρας – Βαξεβάνης; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Το έστησαν. Πρώτα έστησαν την συκοφαντία μετά την διέδωσαν και στην συνέχεια έστησαν τους μάρτυρες. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

    «Όλα αυτά που είπα έγιναν στις αρχές του 2017. Στο μεταξύ έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση στην Σ Αραβία, άρχισαν οι πλειστηριασμοί και επισπεύστηκε η αναζήτηση ψευδομαρτύρων. Ολη η υπόθεση έχει τα δαχτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών. Ο μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει 4 φορές εναντίον άλλων χωρίς να αναφερθεί σε εμένα. Ένα μήνα  μετά θυμήθηκε τον πρωθυπουργό. Αλτσχάιμερ είχε; Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιος ήταν ο υποβολέας; Εξωγήινα είναι αυτά που κάνετε εσείς», ανέφερε οργι.

    «Έφτιαξαν δικογραφία χωρίς κάν να διασταυρώσουν, ήθελαν μόνο να σπιλώσουν. Τπν Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει 2 φορές θεσμικά ενώπιον 12 άλλων εκπροσώπων και υπουργών και την μια εξ αυτών παρουσία της Μέρκελ. Για πείτε μας ο Τσίπρας και οι άλλοι υπουργοί πόσες φορές έχετε συναντήσει τον Φουρζή επίσημα και ιδιωτικά; Δεν ντρέπεστε;», συνέχισε.

    Επίθεση σε Παπαγγελόπουλο

    «Εμπλέξατε το όνομά μου και με το FBI. Πουθενά δεν περιλαμβάνεται. Εσείς ζητήσατε την άδεια από το FBI για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία της έρευνά του εναντίον μου. Ρωτάει ο Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBΙ δεν είπε λέξη εναντίον μου κ. Παπαγγελόπουλε. Εσείς και η Τουλουπάκη με ενέπλεξε», ανέφερε.

    «Ο Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος. Ρωτήστε τους δικαστές ποιος είναι παρακράτος σήμερα», ρώτησε.

    Επεισόδιο με τον Πρόεδρο της βουλής

    Ο Νίκος Βούτσης διέκοψε τον κ. Σαμαρά και του ζήτησε να ολοκληρώσει την ομιλία του.

    Καταγγέλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω», απάντησε ο κ. Σαμαράς.

    «Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τα 200 δις που χάσατε, όπως είπε ο κ. Βίζερ, για τις καταθέσεις που χάθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες, θα λογοδοτήσετε.Θα λογοδοτήσετε για τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που γνώρισε ο τόπος, για τις ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες θα λογοδοτήσετε”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    «Το παραχέσατε!», φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Σαμαρά και εκείνος τον εγκάλεσε έντονα: «Σας ευχαριστώ που σήμερα δίνετε το καλύτερό σας πρόσωπο, αυτό πραγματικά είστε!», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

    Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε:

    “Θα λογοδοτήσετε για το Σκοπιανό, απαξιώσατε τους χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο.Ο Μίκης μίλησε για αριστερόστροφο φασισμό, ο Γλέζος, η Ακαδημία Αθηνών, ακροδεξιούς μας βγάλατε όλους.Βγάλατε το θέμα Νοβάρτις μια μέρα μετά το συλλαλητήριο, και γι’αυτό θα λογοδοτήσετε.Για τις πιέσεις στη δικαιοσύνη, τα πανεπιστήμια, τους Ρουβίκωνες, θα λογοδοτήσετε.Για όλες αυτές τις υποθέσεις θα γίνουν εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια αν χρειαστεί, για να μην καταλύσει κανείς πια το κράτος δικαίου.Είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος”.

    Ξέρω ότι ο Τσίπρας με αντιπαθεί πολύ, αλλά έχει και τα όριά του.Αρκετά λοιπόν σας έχουμε ανεχθεί. Δεν θα σταματήσουμε απλώς, στο τέλος θα σας νικήσουμε και θα λογοδοτήσετε.Για τις πληγές που ανοίξατε στην πατρίδα μας, θα λογοδοτήσετε για όλα”.

    Σαμαράς

    Για την εξεταστική Επιτροπή

    “Μόνο που εμένα την επόμενη μέρα, με βγάλατε με στημένους ψευδομάρτυρες, να έχω “πάρει” δήθεν λεφτά!Από ποιούς; Από τους φαρμακοβιομήχανους!Πότε; Όταν τους είχα σταματήσει το πάρτι για τα καλά…Το στήνατε μήνες πριν, αλλά το βγάλατε άρον-άρον μια μέρα μετά το Συλλαλητήριο, όταν είδατε πως χάνετε πλήρως τον έλεγχο.Και γι’ αυτή τη βιασύνη σας, κάνατε και μια σειρά από κωμικές γκάφες.

    “Για όλες αυτές τις υποθέσεις θα γίνουν και Εξεταστικές Επιτροπές και Προανακριτικές Επιτροπές μέχρι και Ειδικά Δικαστήρια θα δώσετε εξηγήσεις.Ώστε κανείς στο μέλλον, να μη διανοηθεί να δείξει τέτοιον αμοραλισμό,τέτοια ανευθυνότητα, να πει τέτοια ψέματα,να πολιτευθεί τόσο αδίστακτα, να προκαλέσει τόση ζημιά,και να προσπαθήσει να καταλύσει το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία”,συνέχισε στην εκτενή του ομιλία ο κ.Σαμαράς.

    Ενώ κατέληξε ότι, Δεν χτίζεις ενότητα σπιλώνοντας τους αντιπάλους σου και διχάζοντας το λαό.Το “Μπαρμπαρόσσα” έφτασε πια ως το… Σούνιοκι εσείς ονειρεύεστε… “τροχήλατες βαλίτσες” στο Μαξίμου!Εγώ δεν σας έβρισα ποτέ, κ. Τσίπρα! Δεν σας αποκάλεσα “Γερμανοτσολιάδες”,ούτε “γιουσουφάκια των δανειστών”, ούτε “Μερκελιστές” – όπως κάνατε εσείς.Σας καταγγέλλω για όσα κάνετε στη χώρα.Γιατί δεν είστε το «καινούργιο», όπως παρουσιάζεστε.”



    ΣΧΟΛΙΑ