• Business

    Επιβεβαίωση του mononews για Folli Follie: Παραιτήθηκαν οι Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Με την παραίτηση των Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. του άλλοτε κραταιού ομίλου Folli Follie, όπως εγκαίρως είχε γράψει το Mononews, ολοκληρώθηκε το χθεσινό μαραθώνιο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, που διήρκεσε πάνω από επτά ώρες. Η συνεδρίαση έγινε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Παναγιώτη Αλεξάκη και μετά την παραίτηση του διεθνούς οίκου Rothschild από τη θέση του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του Folli Follie Group.

    Με παραίτηση μέχρι χθες «απειλούσε» και η εταιρεία ορκωτών λογιστών, η Ernst & Young που είχε προσληφθεί προκειμένου να ελέγξει και να προσαρμόσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 με βάση τα πραγματικά ευρήματα της έρευνας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η EY επικαλέστηκε εμπόδια στη συνεργασία της με τους βασικούς μετόχους και όπως προκύπτει από τη μαραθώνια συνεδρίαση, έγινε προσπάθεια η συνεργασία να διασωθεί.

    Ήδη πάντως, μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους έχουν υποβάλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.

    Θρυαλλίδα για τις διαδοχικές παραιτήσεις φαίνεται να αποτελεί η στάση της οικογένειας Κοτσολιούτσου να επιμένει στην παραμονή της στη διοίκηση και τη μετοχική σύνθεση του ομίλου, με βάση τα σενάρια που προτείνει ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης.

    Μπροστά στον καταιγισμό των παραιτήσεων θέμα ωρών είναι και η δημοσιοποίηση του πορίσματος της της δικανικής αξιολόγησης που διενέργησε στην Ασία η Alvarez & Marsal, η υποβολή του οποίου αναμενόταν άλλωστε από χθες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο ΔΣ στη Folli Follie παρουσία του Δ. Κουτσολιούτσου: Εγκαταλείπουν μαζικά το «σάπιο μήλο» σύμβουλοι και στελέχη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βαρθαλίτης: Το «αγαπημένο λαγωνικό» της Μπουρμπούλια που δεν οσμίστηκε τίποτα για τα Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ολοκαύτωμα της Folli Follie!



    ΣΧΟΛΙΑ