• Business

    QCM στο mononews: «Δεν είμαστε Δούρειος Ίππος της Fosun ούτε κανενός άλλου»

    Gabriel Grego, QCM


    «Δεν είμαστε Δούρειος Ίππος της Fosun ούτε κανενός άλλου», ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Gabriel Grego του fund QCM σε σχετική ερώτηση του mononews.gr, με αφορμή τα σενάρια και τη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην ελληνική αγορά, μετά και την τελευταία ανακοίνωση της Fosun για τη Folli Follie.

    Κληθείς να σχολιάσει τα εν λόγω σενάρια, ο κ. Grego έκανε λόγο για «αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας».

    «Δεν είχαμε ποτέ κανενός είδους επαφή με τη Fosun. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προάγουμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις αγορές και επί τη ευκαιρία να παράγουμε πλούτο για τους επενδυτές μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής αγοράς μετά την έκθεση-κόλαφο της QCM για την Folli Follie, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, βυθίζοντας σε δίνη τη μετοχή της ελληνικής εισηγμένης.

    Κληθείς να σχολιάσει γενικότερα την τελευταία ανακοίνωση της Fosun για τη Folli Follie Group, στην οποία αναφέρεται ότι η πρώτη ζητεί επί της ουσίας εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund, ο κ. Grego ανέφερε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Fosun να ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις και να ελεγχθεί περαιτέρω το θέμα της Folli Follie.

    «Λόγω του θαυμασμού που τρέφουμε για την Berkshire Hathaway [σ.σ.: τον επιχειρηματικό και επενδυτικό κολοσσό του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett], τρέφουμε βαθύ σεβασμό για τη Fosun», σχολιάζει ο κ. Grego στο mononews.gr.

    Σε ερώτηση, τέλος, του mononews, αν επιμένει ότι πρέπει να παραιτηθεί η διοίκηση της Folli Follie, ο κ. Grego τόνισε ότι, «θεσμικά δεν είναι δουλειά μας να ζητάμε την παραίτηση κανενός. Δουλειά μας είναι να δείξουμε στην αγορά αυτό που κατά τη γνώμη μου ήταν μια σειρά από ασυνέπειες που “έβγαζαν μάτι” στην εικόνα που παρουσίαζε η Folli Follie στους επενδυτές. Πιστεύουμε ότι πολλές από αυτές τις αναντιστοιχίες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από τον Τύπο και άλλους φορείς».

    Υπενθυμίζεται πως χθες ο κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος κατέχει περίπου το 17% των μετοχών της Folli Follie, με επιστολή του (enquiry letter), ζήτησε επί της ουσίας εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει μετά τις καταγγελίες του QCM.

    Ταυτόχρονα όμως, οι Κινέζοι καλούν τους δυνητικούς επενδυτές, αλλά και τους μετόχους της εταιρείας, να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα, ο κινεζικός όμιλος γνωστοποίησε ότι ανέβασε το ποσοστό του στη Folli Follie στο 16,37 από 13,89% προηγουμένως.

    Σημειώνεται ότι η επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Ομίλου Guo Guangchang, δημοσιοποιήθηκε μετά τις 17:30, την ώρα που είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΧΑ. Η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες κατά 0,29%. Μετά από αυτή την εξέλιξη, χρηματιστές και αναλυτές εκτιμούν ότι η μετοχή της FF σήμερα θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις, καθώς πλέον ανοιχτά, όπως επισημαίνουν, οι Κινέζοι της Fosun αμφισβητούν τη διοίκηση Κουτσολιούτσου και τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες απαντήσεις Folli Follie στο QCM-Τι λέει για πωλήσεις, καταστήματα και δανεισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση του QCM στη Folli Follie: Αμφισβητεί τα σημεία πώλησης-Βλέπει διπλοεγγραφές και ανακρίβειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διεθνής επιτυχία του Mononews: Το QCM πρώτα μίλησε στο Mononews και στην συνέχεια στο Reuters για την ελληνική αγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η δήλωση του Gabriel Grego του QCM στο Mononews άλλαξε το κλίμα στο Χρηματιστήριο: Στο +0,9% (από -2,95%) έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δήλωση του G. Grego της QCM στο mononews ότι δεν «χτυπάει» άλλη ελληνική εταιρία επέδρασε καταλυτικά στο ΧΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Gabriel Grego (QCM) στο mononews.gr: Να παραιτηθεί η διοίκηση των Folli Follie – Δεν χτυπάμε καμία άλλη ελληνική εταιρεία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το «σύνδρομο της Κίνας» χτυπάει τη Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές εξελίξεις για Folli Follie και οικογένεια Κουτσολιούτσου: Η Fosun ζητάει εξηγήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Γκότσης για Folli Follie: Γιατί δεν προχωρήσαμε στην αναστολή της μετοχής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πού βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Folli Follie;



    ΣΧΟΛΙΑ