• Business

    «Πράσινο φως» από την ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone – Στα 118 εκατ. ευρώ το deal

    Χάρης Μπρουμίδης

    Χάρης Μπρουμίδης . CEO Vodafone


    Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της χθες, Πέμπτη αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων από πέντε σε τέσσερις.

    Το τίμημα της εξαγοράς είναι 118 εκατ. ευρώ. Έπειτα από την απόφαση της ΕΕΤΤ η συμφωνία μεταξύ της Vodafone και της κυπριακής Cyta για τη θυγατρική της τελευταίας στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών.

    Με την εξαγορά της Cyta η Vodafone θα αυξήσει την πελατειακή της βάση στη σταθερή τηλεφωνία κατά περίπου 40% και θα φθάσει κοντά στο 1 εκατ. συνδρομητές.

    Στο διαγωνισμό που προηγήθηκε συμμετείχε και η Wind.

    Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται και πάλι στην Forthnet και στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με διεκδικητές της εισηγμένης τις Vodafone – Wind (από κοινού) και τον όμιλο του Αντέννα. Οι τράπεζες έχουν ως ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών το τέλος Ιουλίου ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ζητηθεί παράταση από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να γίνει πληρέστερος έλεγχος των στοιχείων της προς εξαγορά εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Vodafone-Wind και Ant1 οι τελικοί διεκδικητές για την Forthnet – Γιατί παραμένουν σκεπτικές οι τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ