• Big Story

    Τι συζήτησαν στο δείπνο ο Σόιμπλε με τον Τόμσεν με “μενού” την Ελλάδα – Τι είπε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

    • NewsRoom


    Χθες, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε δείπνο στο Βερολίνο, μεταξύ του Σόιμπλε και του Τόμσεν, όπου στο “μενού” ήταν η Ελλάδα. Απόντος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αμφότεροι είπαν πολλά για το μέλλον της χώρα μας (με συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ), ωστόσο όλα όσα συζήτησαν, έγιναν γνωστά σήμερα από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

    Μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Saarbruecken της Γερμανίας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, διαφορετικά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση».

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σήμερα κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα, επιβεβαιώθηκε το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ο Έλληνας πρωθυπουργός “συμφώνησε” με την Γερμανίδα καγκελάριο.

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως Τσίπρας και Μέρκελ συζήτησαν και για τα ελληνοτουρκικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο να ενημερώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία ενώ στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ