• Business

    Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Στον Δημήτρη Κούτρα το 20% της Intrakat του ομίλoυ Κόκκαλη

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Μνημόνιο συναντίληψης για την απόκτηση 6.095.431 μετοχών της εταιρείας Intrakat έναντι τιμήματος €8.000.000 υπέγραψαν σήμερα η Intracom Holdings και ο κ. Δημήτριος Κούτρας, εξέλιξη η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του mononews.gr που προανήγγειλε τις σημαντικές εξελίξεις στον όμιλο Κόκκαλη. Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, όπως σημειώνει η Intracom Holdings σε σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, η συναλλαγή θα υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, όπως η διενέργεια οικονομικών και νομικών ελέγχων και η χορήγηση των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων.

    Η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει εγκαίρως, σύμφωνα με το νόμο, αλλά και κατά την πάγια πολιτική της για την πλήρη και ακριβή ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, κάθε νέα σημαντική μεταβολή ή εξέλιξη που θα προκύψει για το θέμα αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Τι είχε γράψει το mononews.gr για το deal

    Ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, που διοικεί την Intracom, την εταιρεία που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της κατασκευαστικής Intrakat (σχεδόν το 80%), εδώ και πολύ καιρό έχει αποφασίσει να αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου μέτοχος του οποίου είναι η οικογένεια του.  Ο στρατηγικός εταίρος είναι ο Δημήτρης Κούτρας  καθώς μετά την αποχώρηση του από τον Ελλάκτωρα (μετά τη Γενική Συνέλευση του ομίλου στα τέλη Ιουλίου) και παρά το γεγονός οτι έχει υπερβεί το 73ο έτος της ηλικίας του, κάνει το μεγάλο βήμα.  

    Η οικογένεια Κόκκαλη αποκτά έναν εταίρο με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, επαφές και εμπειρία στο κατασκευαστικό αντικείμενο, ο οποίος σε συνεργασία με το υφιστάμενο management της Intrakat δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την τεχνική εταιρεία του ομίλου.

    “Δύο νέες δουλειές να φέρει,  θα βγουν πολλά λεφτά” έλεγε προ ημερών άνθρωπος που συνομιλεί με τις δύο πλευρές.  Άλλωστε και ο CEO της Intrakat κ. Πάνος Σουρέτης πριν εργαζόταν στον Άκτωρα οπότε γνωρίζει την φιλοσοφία Κούτρα. 

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
    Δημήτρης Κούτρας. Πρώην μέτοχος ΕΛΛΑΚΤΩΡ -Mηχανικός Μεταλλείων- Μεταλλουργός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Deal Κόκκαλη- Κούτρα: Θέμα ολίγων ωρών οι επίσημες ανακοινώσεις για Intrakat

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δημήτρης Κούτρας απογειώνει τα «χαρτιά» του ομίλου Κόκκαλη, με υπεραξίες 24,2 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκαλης και Κούτρας μαζί: Έκλεισε το deal – 20% εως 25% της Intrakat στα χέρια του Δημήτρη Κούτρα



    ΣΧΟΛΙΑ