• Τράπεζες

    Ποιες αλλαγές δρομολογούνται στα διοικητικά συμβούλια ΕΤΕ και Εθνικής Ασφαλιστικής

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Διοικητικές αλλαγές αναμένονται στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και την Εθνική Ασφαλιστική, κατά τη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιηθούν την προσεχή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Στη μεν τράπεζα αναμένεται η οριστικοποίηση της αποχώρησης του σημερινού αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Δημόπουλου από το διοικητικό συμβούλιο και η τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο του κ. Δημήτρη Καποτόπουλου, που σήμερα είναι γενικός διευθυντής εταιρικής τραπεζικής. Ο κ. Δημόπουλος θα παραμείνει στην ΕΤΕ, ως σύμβουλος διοίκησης.

    Στην Εθνική Ασφαλιστική το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται η αναβάθμιση του σημερινού αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Σταύρου Κωνσταντά στη θέση του CEO της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διοικητικό συμβούλιο της Ασφαλιστικής θα λάβει θέση και η νέα γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της ΕΤΕ κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, πιθανότατα σε θέση αντιπροέδρου.

    Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής σηματοδοτούν την πρόθεση της διοίκησης της ΕΤΕ να εδραιώσει συνθήκες σταθερότητας στην εταιρεία έως ότου οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την πώλησή της. Η διοίκηση της ΕΤΕ προσδοκά στην έγκριση από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. του αιτήματος για παράταση της υποχρέωσης πώλησης της Εθνικής για ένα έως δύο χρόνια. Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και αναμένεται απάντηση.

    Την πρόθεση παράτασης της πώλησης της εταιρείας επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Παύλος Μυλωνάς κατά τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο των Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική την Πέμπτη, επισημαίνοντας σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου τη δέσμευση της διοίκησης της ΕΤΕ να παρέχει την πλήρη στήριξη της προκειμένου η εταιρεία να λειτουργήσει αναπτυξιακά.

    Εθελούσια στην Εθνική Ασφαλιστική

    Η διοίκηση της ΕΤΕ έχει συμφωνήσει στην υλοποίηση προγράμματος εθελούσιας εξόδου στην Εθνική Ασφαλιστική και η έγκριση του σχετικού αιτήματος αναμένεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χριστίνα Θεοφιλίδη: Ποια είναι η σικάτη τραπεζίτισσα που αγαπάει τις Σπέτσες και θα φέρει νέο αέρα στην Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα συζητήσει ο Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής με τους Γ. και Π. Αγγελόπουλο (Χαλυβουργική)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση: Πώς οι τράπεζες εξασφάλισαν, στο ακέραιο, τα συμφέροντα τους με την υπόθεση της Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ