• ΑΓΟΡΕΣ

    «Παραιτούνται» οι ελάχιστοι αγοραστές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αυξάνονται οι αποδόσεις


    Βαθαίνουν οι απώλειες για το μεγαλύτερο πλήθος των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα εκτονώθηκε πριν από λόγο με την παραίτηση  του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά μετά τη δυσαρέσκεια του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Η παραίτηση έρχεται σε μία κρίσιμη ώρα για την χώρα καθώς εκκρεμούν αρκετά θέματα εξωτερικής πολιτικής με κυριότερο τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

    Με τα εσωτερικά αλλά και τα εξωτερικά ζητήματα, ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχωρεί 1,52% στις 634,45 μονάδες, ενώ ο δείκτης Τραπεζών από ενδοσυνεδριακά κέρδη 2,78% καταγράφει απώλειες 2,16%.

    Στις επιμέρους μετοχές, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ΔΕΗ, Motor Oil, OTE, Bιοχάλκο και ακολουθούν Γεκτερνα, Jumbo, Coca Cola και Τιτάνας.

     

    Στις τραπεζικές μετοχές, η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει απώλειες (2,2%), η Eurobank (-3,17%), η ΕΤΕ (-2,53%) και η Alpha Bank (-2,75%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, σε θετικό έδαφος παραμένει η Intralot(+0,78%)  η Cenergy υποχωρεί 0,9%, ενώ η ΜΙΓ καταγράφει απώλειες 4,33%, ο Άνεμος (-3,31%) και η Ιntrakat (-2,65%).

    Στην αγορά παραγώγων, ενισχύθηκε όγκος στα συμβόλαια της ΕΤΕ (21.985) ενώ ενδέχεται λόγω μεταβλητότητας, τα περισσότερα να είναι intraday κινήσεις.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στην ΕΚ, οι  Lansdowne Partners και Oceanwood, αύξησαν τη θέση τους στη ΔΕΗ και Εθνική Τράπεζα αντίστοιχα στις 12 Οκτωβρίου.

    Ο τζίρος στην υποκείμενη αγορά ενισχύθηκε στην πτώση στα 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.08 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

     

    Το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό αποτυπώθηκε πριν από λίγο και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με αυτή στο 10ετές να ενισχύεται στο 4,284% από 4,253% που ήταν νωρίτερα.



    ΣΧΟΛΙΑ