• Πολιτική

    Ο Μητσοτάκης «πετά το γάντι» στον Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Το «γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα πετά ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αναφορικά με την του Συντάγματος, επαναφέροντας την πρόταση του για κοινό καθορισμό των άρθρων προς αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή.

    Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία είχε υποβάλει στο παρελθόν στον πρωθυπουργό, ανέφερε πως τα δύο κόμματα θα υποδείξουν το καθένα τα άρθρα τα οποία επιθυμούν να αναθεωρηθούν και οι δύο κοινοβουλευτικές τους ομάδες θα στηρίξουν η μία την επιλογή του άλλου, φτάνοντας στην αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Η πρόταση δεν είχε βρει την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως σήμερα ζητά την ψήφο της αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του συντάγματος, στα άρθρα που ο ίδιος έχει επιλέξει και στα οποία δεν περιλαμβάνονται αυτά που επιθυμεί η ΝΔ.

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: 

    «Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις.

    Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών, με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.

    Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή. Μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας προς πολιτικούς αρχηγούς: Να μην αφήσουμε στις καλένδες ώριμες αλλαγές στο Σύνταγμα



    ΣΧΟΛΙΑ