• Big Story

    Πώς η Eldorado μετέτρεψε την πολιτική σκηνή της χώρας σε… El Paso


    Ελ Πάσο με φόντο την Eldorado το πολιτικό σκηνικό με κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν βολές για τις επενδυτικές διαθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

    Η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός ότι προτίθεται να αναστείλει την λειτουργία της στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Πειραιώς που με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για λόγια του αέρα αναφορικά με τις εξαγγελίες του για τις επενδύσεις. «Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρίας οδηγούνται στην ανεργία» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους.

    Το Μαξίμου ασφαλώς και ήρθε σε αμηχανία από την εξέλιξη αυτή καθώς οι απειλές της Eldorando για αποχώρηση από την Ελλάδα ήρθαν μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρωθυπουργικής παρουσίας στην ΔΕΘ η οποία εν πολλοίς στηρίχθηκε στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και άλλων στελεχών ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει τις επενδύσεις στην χώρα.

    Η κυβέρνηση φαίνεται επίσης ότι «πιάστηκε» από την χρονική στιγμή που επέλεξε η Ελληνικός Χρυσός να δημοσιοποιήσει με ανακοίνωση αλλά και συνέντευξη Τύπου το θέμα κι εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί την ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από μία ενορχηστρωμένη απόπειρα να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Πηγές του Μαξίμου σχολιάζουν δε, ότι το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.

    Από την άλλη βέβαια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε λαβή από μία ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα στο facebook η οποία προτού κατέβει προφανώς καθ’ υπόδειξιν της κυβέρνησης ανέφερε για την Ελληνικός Χρυσός «στα τσακίδια» για να περάσει και πάλι στην αντεπίθεση. «Μία κυβέρνηση που στέλνει στα τσακίδια όχι μόνο την εταιρία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την Αντιπολίτευση» ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Η κυβέρνηση πάντως πέρασε στην αντεπίθεση και δια του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ανέφερε ότι η επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταθέσει ακόμα μελέτη στο υπουργείο για τη μεταλλουργία χρυσού, ως οφείλει με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει για να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

    Εξίσου σκληρός ήταν και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης υπενθυμίζοντας στους επικεφαλής της Ελληνικός Χρυσός ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις για καθετοποιημένη παραγωγή, προφανώς γιατί δεν έχουν συνηθίσει να επενδύουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφυξία στα οικονομικά του Κράτους: Κατά 2 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια των Ελλήνων στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ βρίσκεται πίσω από την ανακοίνωση της El Dorado για να πλήξει τον Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρή απάντηση της ΝΔ στους «Καρανίκες» του Μαξίμου: Στέλνετε «στα τσακίδια» χιλιάδες εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ