• Big Story

    Το μήνυμα των 27 από τη Ρώμη: Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες Τσίπρα για τα εργασιακά – «Ή όλοι μαζί ή καθόλου»

    • NewsRoom
    Ρώμη


    60 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. σε μια επετειακή Σύνοδο Κορυφής βρέθηκαν στη Ρώμη, εκεί όπου “γεννήθηκε” η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης με σκοπό να υπογράψουν τη νέα Διακήρυξη.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έστειλε σαφές μήνυμα, στη σκιά του Brexit, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μείνει ενωμένη αλλιώς δεν θα υπάρχει καθόλου. Με την παραπάνω δήλωση, έκανε σαφές σε όσους (ανάμεσά τους η Άνγκελα Μέρκελ) έχουν συζητήσει στο παρελθόν το ενδεχόμενο μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων».

    Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την υπογραφή της Διακήρυξης απάντησε και δημόσια στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά, σημειώνοντας πως η θέση της Ελλάδας είναι θέση που ασπάζονται όλοι στην Ε.Ε.

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην επιστολή του, μου ανέφερε ότι θεωρεί ότι ως κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συνεχίσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και ότι τα εργασιακά δικαιώματα θα αφορούν όλη την Ευρώπη και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινοτικού κεκτημένου. Αυτά συζητήθηκαν και αποτελεί θέση που μοιραζόμαστε όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τουσκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την Ευρώπη – Δεν είναι αυτή που ονειρευόμαστε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούνκερ από τη Ρώμη: Θλιβερή η γιορτή χωρίς τη Βρετανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Ισχυρή Ευρωζώνη σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ