• Big Story

    Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα – Εντοπίστηκε άλλη μια σορός

    • NewsRoom


    Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα καθώς το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε μια σορός στον χώρο του αμαξοστασίου, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το Σάββατο η σορός του άτυχου οδηγού Γιάννη Ρούμελη.

    Η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι ακόμα σε εξέλιξη και έτσι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα.

    Υπενθυμίζεται ότι η πυροσβεστική αναζητούσε τρεις αγνοούμενους απο τις πλημμύρες της περασμένης Πέμπτης καθώς το Σάββατο εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ακόμα ατόμων.

    Σπαράζουν οι συγγενείς των νεκρών στη Μάνδρα: «Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν»

    Οργή και πόνος επικρατούν από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων της φονικής καταιγίδας σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

    Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν τους υπαίτιους της τραγωδίας και απαιτούν άμεση απονομή δικαιοσύνης.

    «Όποιος φταίει αυτή τη φορά θα πληρώσει. Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Δυστυχώς τελειώσαμε άσχημα. Ο τρίτος των αγνοουμένων που μετέφεραν στο Θριάσιο ήταν το δικό μας το παιδί», λέει η θεία του άτυχου 38χρονου, Κατερίνα Ρούμελη.

    Τα θύματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ οι ελπίδες για επιζώντες στενεύουν. Οι άντρες της ΕΜΑΚ αναζητούν τα κορμιά των τριών αγνοουμένων θαμμένα από τόνους λάσπης.

    Ήδη από τα έξι άτομα που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης βρέθηκαν τα τρία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 19.

    Στις 9 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε ο πρώτος νεκρός μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα ενώ λίγο μετά τις 11 οι Λιμενικοί εντόπισαν δύο ακόμη σορούς σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στον κόλπο της Ελευσίνας στην εκβολή του Σαρανταπόταμου. Η μια από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε βράχια και για να ανασυρθεί χρειάστηκε η συνδρομή των αντρών της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών.

    Γιάννης Ρούμελης – Οδηγός φορτηγού
    Ο Γιάννης Ρούμελης τη μοιραία Τετάρτη είχε ξεκινήσει για να βγάλει το μεροκάματό του. Όταν αντίκρισε το φονικό χείμαρρο σταμάτησε στην αριστερή πλευρά του δρόμου και περίμενε. Το ποτάμι της λάσπης όμως τον παρέσυρε.

    Οι άντρες της πυροσβεστικής βγάζουν τη σορό του 38χρονου οδηγού Γιάννη Ρούμελη που θάφτηκε μέσα στο αμαξοστάσιο του δήμου κάτω από τόνους λάσπης και μπάζων.

    Οι έρευνες κράτησαν πολλές ώρες καθώς η αποθήκη είχε γεμίσει από νερά και φερτά υλικά.

    Για την επιχείρηση επιστρατεύτηκε ερπιστριοφόρο της ΕΜΑΚ αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά .

    Πέτρος Κολέτσης – Οδηγός οχήματος
    Τραγικός επίλογος και στις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου Πέτρου Κολέτση.

    Εκείνη την ημέρα ο νεαρός οδηγός είχε φύγει από το σπίτι του γύρω στις έξι τα ξημερώματα. Οδηγούσε από την Ελευσίνα προς τη Λειβαδιά όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Η σορός του βρέθηκε σήμερα στον κόλπο της Ελευσίνας.

    Στο Θριάσιο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές αφού τη σορό του παιδιού του αναγνώρισε ο πατέρας του που εργάζεται στο Θριάσιο ως υπάλληλος σεκιούριτι.

    Δημήτρης Δημητρόπουλος – Συνταξιούχος
    Διπλό το χτύπημα της μοίρας και για την οικογένεια Δημητρόπουλου που θρηνούσε από την πρώτη μέρα τον Μπάμπη Δημητρόπουλο ενώ ο αδερφός του Δημήτρης αγνοείτο. Η τρίτη σορός που εντοπίστηκε στη θάλασσα της Ελευσίνας αποδείχθηκε πως ανήκε στον 57χρονο που εκείνη την ημέρα πήγαινε για κυνήγι με τον αγαπημένο του αδερφό.
    Τα δύο αδέρφια έφυγαν μαζί την ώρα που έπιναν καφέ με άλλους κυνηγούς. Σε ένα σημείο που τα νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους .

    Αναζητούνται 3 αγνοούμενους

    Κάθε ώρα που περνάει είναι μαρτυρική για τις οικογένειες τριών ακόμη αγνοουμένων. Του οδηγού φορτηγού Σωτήρη Πίνη και δύο ακόμη ανθρώπων ενός ηλικιωμένου οδηγού και ενός ιδιοκτήτη καντίνας, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

    Οι πυροσβέστες λένε «δεν θα φύγει κανένας αν δεν εντοπιστεί και ο τελευταίος αγνοούμενος».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δήμαρχος Μάνδρας: Αστυνομικοί που δηλώθηκαν ότι ήταν στη Μάνδρα, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σπαράζουν οι συγγενείς των νεκρών στη Μάνδρα: «Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν»



    ΣΧΟΛΙΑ