• Big Story

    Δεν αντέχουν άλλους φόρους οι Έλληνες-Τα «έψαλλαν» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


    Στα όριά τους βρίσκονται οι Έλληνες μετά από επτά χρόνια κρίσης, ενώ έχουν χάσει την υπομονή τους με τους ολοένα αυξανόμενους φόρους και έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια για την αποπληρωμή τους. Θυμός, απελπισία αλλά και οργή γίνονται αισθητές σε καφενεία και πλατείες.

    Πάνω από τους μισούς χρωστούν στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ, ενώ η τόσο η μεσαία τάξη όσο και οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.

    Τα παράπονα από την επαφή τους με τον κόσμο, κουβαλούν στις αποσκευές των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους φόρους και περικοπές στις συντάξεις να είναι νούμερο ένα στη λίστα.

    Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το iefimerida, έλεγε πως το βασικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι «η βαριά φορολογία σε ό,τι αφορά κυρίως μικρομεσαίους και μικροεπιχειρηματίες». Για να εξηγήσει στη συνέχεια, ότι υπάρχει ένας κόσμος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «έχει θυμό με τη φορολογία».

    Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για πολλούς από αυτούς ξεπερνούν το 60% και το 70%. Τεράστιος ΦΠΑ, εισφορές που ξεκινούν από το 27% και φτάνουν μέχρι και το 40% των εισοδημάτων που παράγουν, φόρος επιχειρήσεων, μερισμάτων και ειδική εισφορά με ποσοστά 29%, 15% και 10% αντιστοίχως.

    Αλαλούμ για το ασφαλιστικό

    Την ίδια ώρα, έτερος βουλευτής σχολίαζε πως υπάρχει «αγωνία για το τι θα γίνει από δω και πέρα». Λέγοντας με έμφαση πως «υπάρχει σύγχυση στο ασφαλιστικό» αφού κανείς, πάντα όπως έλεγε η εν λόγω πηγή, δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποιες κατηγορίες και ποια ποσά θα αγγίξουν οι περικοπές στις συντάξεις.

    Περιγράφοντας μάλιστα την κατάσταση, ανέφερε πως ο κόσμος ακούει πράγματα για τις συντάξεις, για τους επανυπολογισμούς και δεν έχει ιδέα τι του ξημερώνει. «Οι περικοπές θα μεταφερθούν και στις συντάξεις των 700 ευρώ; με τις περικοπές στο ΕΚΑΣ τι θα γίνει;» διερωτάτο, συμπληρώνοντας πως πρέπει να σταλεί η κατάλληλη ενημέρωση αναλυτικά στους βουλευτές για το «τι ακριβώς θα συμβεί α να κλίμακα».Επ’ αυτού, τέλος, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ο κόσμος είναι «απογοητευμένος με το ασφαλιστικό», αφού δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φόρους 10,7 δις ευρώ θα πληρώσουν ως τέλη του έτους 7,4 εκατ. επιχειρήσεις και νοικοκυριά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή: Απανωτές τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ, POS, φόρους – Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΚΕ, Ποτάμι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 90 εκατ. ευρώ σε φόρους έχουν πληρώσει τα κανάλια από το 2015



    ΣΧΟΛΙΑ