• Big Story

    Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά: «Δε θα δεχθώ τρικλοποδιές στην διαδικασία για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς»

    Φώφη Γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


    Μήνυμα πως δεν θα δεχθεί καθυστερήσεις ή τρικλοποδιές στην διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη στην κεντροαριστερά θέλει να στείλει η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Επιτροπής που εγγυάται το αδιάβλητο των διαδικασιών Νίκο Αλιβιζάτο και μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές ότι η ίδια είναι αρνητική στην ιδέα ηλεκτρονικής ανάδειξης του νέου αρχηγού.

    «Δεν υπάρχει διαδικασία χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία» φέρεται να έχει πει η κ. Γεννηματά στους συνεργάτες της δηλώνοντας αντίθετη σε μία ηλεκτρονική ψηφοφορία που μπορεί να τινάξει την όλη διαδικασία στον αέρα.

    Στην Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να το λένε δημοσίως θεωρούν ότι κάποιοι που δεν κατονομάζουν αλλά με τον τρόπο τους «φωτογραφίζουν» το Ποτάμι ενδεχομένως να επιθυμούν να τορπιλίσουν την όλη διαδικασία ξεκινώντας από τώρα διαρροές που ουδέποτε συζητήθηκαν ή συμφωνήθηκαν σε συλλογικό επίπεδο από καμία πλευρά.

    Επομένως αντιμετωπίζουν και τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στον Τύπο περί ηλεκτρονική ψηφοφορίας κατευθυνόμενες με στόχο είτε να δημιουργηθούν προβλήματα στην διαδικασία εκλογής –όπως έγινε πριν από δύο χρόνια με την ΝΔ- είτε να ελέγξουν με κάποιον τρόπο το εκλογικό κοινό που θέλει να συμμετάσχει σ’ αυτήν.

    Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι το κόμμα τους έχει το know how και μεγάλη εμπειρία από ψηφοφορίες στις οποίες ψήφισαν μέλη και φίλοι- τον σχετικό δρόμο άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου– και διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί ένα ασαφές ηλεκτρονικό μητρώο από πρόσωπα των οποίων η ύπαρξη δεν θα μπορεί να ταυτοποιηθεί, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με την αυτοπρόσωπη συμμετοχή. Μάλιστα σε γνώση παραγόντων του ΠΑΣΟΚ έχουν περιέλθει πληροφορίες με βάση τις οποίες κάποιοι κακόπιστοι απέναντι στις διαδικασίες εκλογής λένε δεξιά και αριστερά πως «δεν θα στηθούμε σε ουρές για να ψηφίσουμε μαζί με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μυρίζουν…»!!!

    Πάντως, ένα δεύτερο στοιχείο που απασχολεί την κ. Γεννηματά και μεταφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον κ. Αλιβιζάτο είναι και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη ηγέτη της κεντροαριστεράς. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε με σαφήνεια ότι η εκλογή πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, ενδεχομένως και στις 22 Οκτωβρίου και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τεχνητές καθυστερήσεις ούτως ώστε να φθάσει Δεκέμβριος και οι διαδικασίες να μην έχουν γίνει.

    Άρα, σ’ ένα εύλογο διάστημα από τώρα θα πρέπει να ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεννηματά: Το μοναδικό σχέδιο κατά της χώρας είναι η χωρίς σχέδιο διακυβέρνηση του κ.Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά: Η Ελλάδα χρειάζεται την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεννηματά: «Βάλαμε πλάτη το 2015 για να μην μας πετάξουν από το ευρώ»



    ΣΧΟΛΙΑ