• Big Story

    Ο κύβος ερρίφθη: Αυτά είναι τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


    Το πρώτο πινάκιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα περιλαμβάνει 10 ακίνητα, τα οποία ανήκουν σε αποδεδειγμένα στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank.

    Η αξία του κάθε ακινήτου είναι άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και φτάνουν μέχρι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τα περισσότερα είναι επαγγελματικά ακίνητα, ωστόσο ανάμεσα τους φιγουράρουν και δύο πολυτελέστατες κατοικίες στα Βόρεια προάστια, που η αξία της καθεμιάς είναι στις 700 με 800 χιλιάδες ευρώ.

    Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της τράπεζας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα βγουν στο σφυρί τα 5 από τα 10 ακίνητα. Να σημειωθεί ότι για τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματισθεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 50 ακίνητα, από όλες τις τράπεζες.

    Όμως τον Ιανουάριο του 2018, ο αριθμός δεκαπλασιάζεται και στα πινάκια θα «κρεμαστούν» 500 ακίνητα, που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

    Και επειδή «ο φόβος φυλάει τα έρημα» που λέει και η παροιμία, τώρα που το ηλεκτρονικό σφυρί είναι έτοιμο να κτυπήσει, ο φόβος φέρνει τους πρώτους «μπαταχτσήδες» στις τράπεζες, οι οποίοι ζητούν λύση και ρύθμιση για τα δάνεια τους που είναι «κατακόκκινα».

    Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν στο mononews.gr ότι μετά το Σεπτέμβριο που αυξήθηκαν κατακόρυφα οι καταγγελίες «κόκκινων» δανείων, έχουν αρχίσει να δέχονται αιτήματα για ρυθμίσεις, από δανειολήπτες που συστηματικά απέφευγαν να να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μόλις βγουν τα πρώτα ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών στο σφυρί, θα αυξηθούν περαιτέρω τα αιτήματα για ρυθμίσεις.

    Το θέμα πλειστηριασμοί είναι μείζον για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Και για αυτό τις τελευταίες μέρες οι τηλεδιασκέψεις των τεχνικών κλιμακίων κυβέρνησης και δανειστών ήταν συχνές. Με θέμα ένα και μοναδικό. Να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στο τέλος Νοεμβρίου.

    Χθες η ημερομηνία «κλείδωσε» και το ηλεκτρονικό σφυρί θα κτυπήσει για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου.

    Αμέσως ενημερώθηκαν οι θεσμοί -με τηλεδιάσκεψη- και έδωσαν την έγκριση τους για τα όσα αποφάσισαν νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Δημοσίας Τάξης Νίκος Τόσκας με το προεδρείο των συμβολαιογράφων.

    Και συγκεκριμένα:

    Τις επόμενες μέρες έρχεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης που θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, οι οποίοι θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

    Στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 29 Νοεμβρίου θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι κρίσιμοι, όχι για το πλήθος των ακινήτων, αλλά για το τεστάρισμα της πλατφόρμας ότι μπορεί να «τρέξει» η διενέργεια τους χωρίς προβλήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλειστηριασμοί: Τι συμφώνησαν Κοντονής, Τσακαλώτος, Τόσκας για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: 100.000 σπίτια μπαταχτσήδων ιδιωτών στον πλειστηριασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι ιταλικές τράπεζες προκαλούν πονοκέφαλο και στην Ελλάδα!!!



    ΣΧΟΛΙΑ