• Business

    Νέα αποκάλυψη από ΕΥ: Η Folli Follie δεν συνεργάστηκε μαζί μας στους ελέγχους

    • NewsRoom

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Στην καταγγελία ότι η Folli Follie, δεν συνέδραμε στο έργο των ελέγχων και δεν υπέγραψε ποτέ σύμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 προχώρησε η ελεγκτική εταιρεία Ernst and Young. H ανακοίνωση της ελεγκτικής εταιρείας έρχεται μια μέρα μετά από το βούλευμα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, όπου κάνει λόγο για απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία επανέλαβε την απαίτησή της, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΥ, σταμάτησε από τις 19 Σεπτεμβρίου τους ελέγχους σε επιλεγμένα κονδύλια της Folli Follie λόγω «λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο της». Επίσης επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. («ΕΥ») για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

    Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με την “Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία” («Εταιρεία»), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

    Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017. Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

    Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

    Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Με ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα κινδυνεύει η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Ποιους άλλους ερευνά ο εισαγγελέας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Watergate της Folli Follie: Πώς ο Κουτσολιούτσος κορόιδεψε ακόμη και την Εμπορική Τράπεζα…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι δυο στελέχη της Folli Follie που μίλησαν και «κάρφωσαν» τους πάντες και τα πάντα για το μεγάλο κόλπο του αιώνα



    ΣΧΟΛΙΑ