• Πολιτική

    ΜΥΚΟΝΟΣ- ΝΑΜΜΟΣ: Ο Φραγκίσκος Ζαννής και οι άπληστοι επιχειρηματίες της φοροδιαφυγής

    Φραγκίσκος Ζαννής. Nammos-Mykonos

    Φραγκίσκος Ζαννής. Nammos-Mykonos


    To πιο διάσημο εστιατόριο στην Ελλαδα “πιάστηκε” πάλι για φοροδιαφυγή αυτη την φορά ύψους 73.000 ευρώ. Το Nammos είναι μια πραγματική μηχανή χρήματος. Σχεδόν καθε ώρα τζιράρει, σύμφωνα με τις πλεον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, πάνω απο 15.000 εως 20.000. Τα 73.000 ήταν ο μη δηλωμένος τζίρος που είχε πραγματοποιηθεί από το πρωί της Παρασκευής (δηλαδή μέσα σε περίπου 7 ώρες) εως τις 17:30 που εφτασαν στο ΝΑΜΜΟΣ οι εφοριακοί. Οπως εκτιμούν οι εφοριακοί το ποσο των 73.000 αφορουσε περίπου το 50% του συνολικού τζίρου του εστιατορίου εως την ωρα που εφτασαν στην παραλία της Ψαρούς. Προσοχή, το Nammoς έχει 4 διαφορετικά ΑΦΜ. Άρα οι εφοριακοί εκτιμούν ότι ο τζίρος του και φέτος θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, η επιχείρηση (μόνο το ένα ΑΦΜ εκ των 4 που διαθέτουν οι μέτοχοι) τζίραρε περίπου 12 εκατ. ευρώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 

    Το Nammos έχει δημιουργήσει σχολή. Ο επιχειρηματίας που το τρέχει, ο Φραγκίσκος Ζαννής, ξεκίνησε από μπάρμαν και με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό κατάφερε να δημιουργήσει μια επιχείρηση πρότυπο. 

    Το εάν χρεώνει την μερίδα το κρέας 600 ευρώ είναι δικαίωμα του. Γιατί όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν χρεώνει το κιλό το κρέας 1.500 ευρώ. 

    Επαναλαμβάνω, όμως, αυτό είναι δικαίωμα του. 

    Οι άπληστοι 

    Όμως το Nammos δεν είναι μόνο μια πρότυπη επιχείρηση, ίσως απο τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες – μέτοχοί του είναι άπληστοι. Στο παρελθόν έχουν συλληφθεί πολλές φορές για φοροδιαφυγή. Φέτος προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους εφοριακούς. Μονο που οι άνδρες της ΑΑΔΕ είχαν μαζι τους εναν χάκερ ο οποίος ανακάλυψε τα αρχεία των παραγγελιών που ειχαν σβήσει οι λογιστές του NAMMOS, μολις τους ειδαν να μπαίνουν στο μαγαζί. Επί της ουσιας, οπως λένε οι ειδικοί του Υπουργειου Οικονομικών, «τα αφεντικα του Nammos προσπάθησαν να δημιουργήσουν σχολή και στην φοροδιαφυγή. Αλλα τους πιάσαμε. Και θα πιάσουμε και άλλους καρχαρίες που ειναι μέσα στο δωμάτιο». 

    Πάντως ειναι γεγονός οτι τα αφεντικά του ΝΑΜΜΟΣ κάθε χρόνο ή σχεδόν καθε χρόνο θα πιαστούν απο την εφορία.

    Αν και ξέρουν ότι είναι το «No 1» στην Ελλάδα εστιατόριο που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ εν τουτοις οι ιδιοκτήτες του δεν κόβουν αποδείξεις.  

    Όπως έγινε και την Παρασκευή. Το Nammos (προσοχή μόνο το εστιατόριο) έκλεισε για 48 ώρες καθώς τους βρήκαν να μην έχουν κόψει αποδείξεις 73.000 ευρώ. Η εταιρία προσπάθησε να θολώσει τα νερά υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά  εναντίον των ανδρών της ΑΑΔΕ, την οποία στη συνέχεια απέσυρε. Δηλαδή από το ένα λάθος στο άλλο. 

    Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής τους μετόχους που έχουν  ανοίξει και Nammos στην Courchevel 1850. 

    Τολμάει να μην κόψει αποδείξεις στην Γαλλία; H το κάνει μόνο στην Ελλάδα; 

    Εν κατακλείδι οι ιδιοκτήτες του Nammos που εχουν εκδόσει 4 ΑΦΜ για 4 διαφορετικές εταιρίες έχουν αποδείξει ότι μυαλό δεν βάζουν. Και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται. Θα προσπαθούν να κλέψουν την εφορία, δηλαδή όλους τους Έλληνες πολίτες κάθε ημέρα και φέτος και του χρόνου κλπ. κλπ. Και οσα πιο πολλά βγάζουν, τόσο πιο άπληστοι θα γίνονται. Είναι στην ανθρώπινη φύση!!!

    Φραγκίσκος Ζαννής. Nammos-Mykonos
    Φραγκίσκος Ζαννής. Nammos-Mykonos

    Αυτοί είναι οι θηριώδεις τζίροι στην Μύκονο

    Σύμφωνα αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr από το Υπουργείο Οικονομικών το 2017, το «Nammos» στην Ψαρού μαζί με το εστιατόριο «Hakkasan» στη Χώρα εμφάνισαν τζίρο 24 εκατ. ευρώ. 

    Το «Scorpios» στην παραλία της Παράγκας έκλεισε με τζίρο 13 εκατ. ευρώ.   

    Το «SantAnna», επίσης στην Ψαρρού, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τα μέσα Ιουλίου, κατάφερε έως το τέλος της σεζόν να κλείσει με τζίρο περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.   

    Στα 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος του beach bar-εστιατορίου «Alemagou» στην παραλία της Φτελιάς.

    Επι της ουσίας μόνο πέντε μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται το νησί της Μυκόνου κατάφεραν όλες μαζί να φτάσουν σε τζίρο τα 45 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ