• ΑΓΟΡΕΣ

    Μεγαλου-ργεί η Τράπεζα Πειραιώς στο ΧΑ. Το 70% του τζίρου στις τράπεζες


    Κέρδη άνω του 7% καταγράφει ο δείκτης τραπεζών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς  να…Μεγαλου-ργεί (επικεφαλής της Τράπεζας είναι ο κ. Χρήστος Μεγάλου).

    Η Τράπεζα Πειραιώς  που έχει βρεθεί στο μάτι του Κυκλώνα στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις- απώλειες άνω του 34%, ενισχύεται 12,46%.  H Alpha Bank κινείται 7,71% υψηλότερα, η ΕΤΕ (+7,08%)  και η Eurobank (+6.89%).

    Νωρίτερα δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι  η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ” bad bank” ύστερα από τη χθεσινή κατρακύλα των τραπεζικών μετοχών  και τις ανησυχίες που επανήρθαν στο επενδυτικό κοινό. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία, η Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα Σύστημα Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Protection Scheme), το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ξεφορτωθούν μέρος των κόκκινων δανείων τους σε Οχήματα Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Vehicles – SPVs), βγάζοντας τα από τους ισολογισμούς τους

    Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 1,84% στις 679,12 μονάδες. Σημάδια αντίδρασης επιχειρεί η μετοχή της ΔΕΗ (+2,12%) ύστερα από τις σωρευτικές απώλειες άνω του 12% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Η μετοχή του Μυτιληναίου παρουσιάζει σημαντικά κέρδη της τάξης του 4,56% στα 8,56 ευρώ ενώ υπενθυμίζεται ότι παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε χτες στην εγχώρια αγορά, η μετοχή δεν πτοήθηκε και έκλεισε με κέρδη 1,66%. Σε θετικό έδαφος και η Βιοχάλκο (2,92%) ενώ η μετοχή της ΕΕΕ σημειώνει απώλειες 1,81% στα 28,71 ευρώ.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 46,68 εκατ. ευρώ  εκ των οποίων το 70% έχουν πραγματοποιηθεί στους 4 τραπεζικούς τίτλους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Lansdowne Partners την 1η Οκτωβρίου αύξησε την αρνητική του θέση στη μετοχή της Eurobank κατά 0,77% επί των μετοχών της από 0,62% που ήταν η αρνητική της θέση την 13η Αυγούστου.

    Η Lansdowne Partners διατηρεί short θέσεις στην Πειραιώς ύψους 2,51% και στη ΔΕΗ 1,40% επί των μετοχών τους.

    [Συνεχής ενημέρωση]



    ΣΧΟΛΙΑ