• Business

    Και τώρα ο Τζώρτζης … φοβήθηκε: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο Χ. Γκότσης απειλούν τη Folli Follie

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Η  οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε μπροστά της 5 μήνες για να “οχυρώσει” τα συμφέροντα της χωρίς την παραμικρή  ενόχληση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Γκότση (ίσως εκτός από το πρόστιμο που ήδη έχει επιβληθεί πριν τον Αύγουστο αλλά ουδόλως φὀβησε  τους Δημήτρη , Καίτη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο) . Έκανε ότι ήθελε έχοντας δίπλα της ένα ισχυρό νομικό επιτελείο και με τις συμβουλές γνωστής  δικηγόρου συζύγου υπουργού της κυβέρνησης.  Πλέον τα περουσιακά στοιχεία όπως το μεγαθήριο των ΣΠΕΤΣΩΝ όπως αποκάλυψε το mononews.gr έχει ενεχυριασθεί σε φιλικό πρόσωπο δηλαδή στον αντιπρόεδρο της DUFRY ενώ σήκωσε άμυνες και στις τράπεζες με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α.   Όμως η Επιτροπή μετά την κατακραυγή των media αποφάσισε να φοβήσει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο (τώρα είναι κάπως αργά). Έτσι λίγο νωρίτερα με ανακοίνωση της επισημαίνει  ότι η  Folli Follie “παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez & Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται”,  σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας σχετικά με τον ορισμό ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει τον έλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017. Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή, “επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.”

    Η Επιτροπή διευκρινίζει παράλληλα ότι “υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου βάσει του άρθρου 40 παρ.1 περ. (β) και παρ. 2 του κ.ν.2190/1920 για τη χρήση 2017, ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία.”

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής:

    “Στις 07.05.2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την Εταιρία να προβεί άμεσα σε ανάθεση πρόσθετου ανεξάρτητου ελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2017 σε αναγνωρισμένη ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία. Η Εταιρία με την από 14.05.2018 ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία Ernst & Young τον επανέλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017.

    Η Εταιρία προέβη σε ανάθεση διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 στην εταιρία Ernst & Young και forensic investigation στην εταιρία Alvarez & Marsal.

    Με την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάλεσε την Εταιρία ήδη στις 28.09.2018, ενόψει και της προγραμματισμένης για τις 10.10.2018 Γενικής Συνέλευσης, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, μεταξύ άλλων, σχετικά με:
    α) το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της Ernst & Young αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου,
    β) την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2017.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώνει ότι η Εταιρία, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal,  συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.

    Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου βάσει του άρθρου 40 παρ.1 περ. (β) και παρ. 2 του κ.ν.2190/1920 για τη χρήση 2017, ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία.”



    ΣΧΟΛΙΑ