• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Navios με 200 πλοία ταράζει τα νερά στην αγορά P&I

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Συμφωνίες με δύο ακόμα ασφαλιστικούς οργανισμούς αναμένεται να υπογράψει εντός του Φεβρουαρίου η ναυτιλιακή Navios Maritime, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, φτάνοντας συνολικά τις επτά συμφωνίες για τον μεγάλο στόλο της, που πλησιάζει τα 200 πλοία.

    Ήδη η Navios συνεργάζεται με τις Gard, UK Club, London Club, Standard P&I και Shipowners Club, και σε αυτές θα προστεθούν δύο ακόμα ασφαλιστικοί οργανισμοί, η Britannia και η North of England.

    Η κίνηση αυτή που ταράζει τα νερά στην αγορά του P&I (protection & indemnity), σύμφωνα με πηγές , δεν οφείλεται σε δυσαρέσκεια της Navios με τις τρέχουσες συνεργασίες της, αλλά αποτελεί προάγγελο μελλοντικής επέκτασης του στόλου της, και η εταιρεία αναμένεται να αναδιανείμει τα πλοία τις στους επτά ασφαλιστικούς οργανισμούς με τους οποίους πλέον θα συνεργάζεται. Ωστόσο, κύριος ασφαλιστικός οργανισμός για την Navios λογικά θα παραμείνει η Gard.

    H Britannia και η North of England είναι αμφότερες μεταξύ των μεγαλύτερων και πλέον αναγνωρισμένων ασφαλιστικών οργανισμών διεθνώς, και μάλιστα η Britannia έχει ανακοινώσει ότι εντός του 2018 θα ανοίξει γραφεία και στη χώρα μας.

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της Navios περιλαμβάνει πλοία ξηρού φορτίου από handysize ως capesize, τάνκερ έως VLCCs, containerships έως 8.200 teu, καθώς και πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων.

    Φράγκου Navios ναυτιλία
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Λογοθέτης: Ποια νεοσύστατη ελληνική ναυτιλιακή αγόρασε πλοίο της Lomar Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Nέα κερδοφόρα συμφωνία για τα τάνκερ της TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Έτσι επέστρεψε στην κερδοφορία η Danaos Corporation



    ΣΧΟΛΙΑ