• Business

    Folli Follie: Το πάρτυ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η ανακρίτρια και το νέο πρόστιμο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (φωτό) 

    Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου. Η φωτό ειναι απο τα Χριστούγεννα του 2018


    Την ώρα που η ανακρίτρια μελετάει εις βάθος το πόρισμα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση προκειμένου να ξεκινήσει την κλήτευση της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 11 εμπλεκομένων στην αμαρτωλή υπόθεση της Folli Follie (FF), ο τέως CEO της εταιρίας, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ετοιμάζει με το νομικό του επιτελείο την απολογία του απο την οποία εν πολλοίς θα κριθεί εαν προφυλακισθεί η όχι. Η ανακρίτρια εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την κλήτευση των 14 τέως στελεχών της FF το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε όλους έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.  

    Τα πρόσωπα, λοιπόν, που θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας και στην συνέχεια θα κριθούν εάν προφυλακιστούν ή όχι είναι: 

    Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της αμαρτωλής εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιoς τους, Τζώρτζης, που ακόμα μέχρι σήμερα διατηρεί τη θέση του μέλους του ΔΣ της Folli Follie.

    Το νομικό επιτελείο του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου απαρτίζεται από τους Γιάννη Γιαννίδη και Γιώργο Γεωργιάδη ενώ την υπεράσπιση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου έχει αναλάβει ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος. 

    Πέραν τούτων, η μέγκενη της Δικαιοσύνης σφίγγεται γύρω και από τα περισσότερα εκ των πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Folli Follie, όπως αυτά παρουσιάζονται στις λογιστικές καταστάσεις του 2017 που αποδείχθηκαν διάτρητες. 

    Αναλυτικότερα, η ανακρίτρια θα καλέσει τον Εμμανουήλ Ζαχαρίου, την Ειρήνη Νιώτη, τον Ζαχαρία Μαντζαβίνο, που είναι πεθερός του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, τον Περικλή Σταματιάδη αλλά και τον Ευάγγελο Κουμανάκο.

    Οι ποινικές διώξεις που έχει ασκήσει ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης αφορούν ακόμη τον Φραγκίσκο Γρατσιώνη, που ήταν οικονομικός διευθυντής της Folli Follie, τον Γιώργο Αλαβάνο, που είχε χρηματίσει διευθυντής λογιστηρίου, τον Ιωάννη Μπεγέτη αλλά και τον Κινέζο Λο Τσιν Τσουέν που είχαν νευραλγικό ρόλο στην θυγατρική του ελληνικού ομίλου στην Κίνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάδρο της ανακρίτριας έχει μπει και ο Ηλίας Δημητρακόπουλος που ήταν εισηγητής στην επιτροπή ελέγχου και ο ορκωτός λογιστής Γιώργος Βαρθαλίτης, που είχε σφραγίσει τις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης του 2017.

    Το παρτυ στα Βόρεια Προάστια και το νέο πρόστιμο

    Παρά το γεγονός ότι η κλήτευση του θα γίνει, εκτός απροόπτου, εντός των επόμενων ημερών, ο ίδιος ο τέως CEO της Folli Follie  Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, παραμονές Χριστουγέννων, διοργάνωσε ένα μικρό πάρτυ στην οικία του στα Βόρεια Προάστια με καλεσμένους περίπου 50 άτομα. Το πάρτυ του τέως ισχυρού επιχειρηματία είναι talk of the town καθώς σχολιάζεται αρνητικά, για ευνόητους λόγους. 

     

    H οικογένεια Κουτσολιούτσου (Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου). H φωτό είναι από τα Χριστούγεννα του 2018

    Και μάλιστα το πάρτυ έγινε την ώρα που, όπως φημολογείται, «έρχονται» και νέα πρόστιμα για τον ψεύτικο ισολογισμό του 2016 της Folli Follie απο τη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (για τον ισολογισμό του 2017 ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρόστιμα). Βάσει του ισολογισμού του 2016, έγινε το μεγάλο placement αλλά και το ομόλογο σε ελβετικό φράγκο του 2017. Άρα οπως εκτιμάται υπάρχουν ζητήματα κατάχρησης και δόλου και φυσικά εκτιμάται,  απο νομικούς κύκλους,  οτι θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις.

    Τα πρόστιμα θα ανακοινωθούν εντός του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν σ’ όσους εμπλέκονται στη χειραγώγηση (και) του ισολογισμού του 2016 που μέσω αυτού αποκόμισαν τεράστια οφέλη πουλώντας μετοχές στα 20 ευρώ (Μάιος 2017) και εκδίδοντας ομόλογο σε ελβετικό φράγκο (Οκτώβριος 2017). 

    Αυτά τα πρόσωπα, δεν είναι άλλα από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και κυρίως τον ιδρυτή και πρώην πρόεδρο Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης  Κουτσολιούτσος, στις 9 Μαΐου 2017, «πατώντας» στα ψεύτικα στοιχεία και τα πλαστά αποτελέσματα του 2016, είχε προχωρήσει σε μεγάλο placement 1.150.000 μετοχών της Folli Follie, ήτοι το 1,7% του συνόλου των μετοχών της. Η συναλλαγή έγινε στα 20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική αξία της έφτασε στα 23 εκατ. ευρώ!

    Όπως είχε αναφέρει το βούλευμα του οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, «… πρόκειται για ενέργεια που από μόνη της είναι ικανή να βλάψει το επενδυτικό κοινό και συνιστά χειραγώγηση πέραν της απατηλής σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων που παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών που προχώρησε σε αγορά μετοχών και στη συνέχεια μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου και του πανικού που ακολούθησε ρευστοποίησε τις μετοχές καταγράφοντας ζημία χιλιάδων ευρώ».

    Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου. Η φωτό ειναι απο τα Χριστούγεννα του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ