• Πολιτική

    Eurogroup: «Έκρηξη» Τσακαλώτου στην τοποθέτηση του Ντράγκι για τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Την έντονη αντίδραση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε η τοποθέτηση του Επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Eurogroup, αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να διεξάγονται οι πλειστηριασμοί στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τις συζητήσεις στο Eurogroup, o  κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι ο τρόπος λειτουργίας των πλειστηριασμών πρέπει να είναι «εύρυθμος και αποτελεσματικός». Όπως μάλιστα είπε, με αυτό τον τρόπο θα βρίσκεται στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος.

    Στο άκουσμα των διαπιστώσεων του κ. Ντράγκι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «εξερράγη». Ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί, ζητώντας να μάθει, για παράδειγμα, πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα πρέπει να γίνονται και πόσα ζητά να είναι τα έσοδα τους.

    Το ξέσπασμα Τσακαλώτου παραξένεψε πολλούς υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον Μάριο Ντράγκι που προσπάθησε να αποκλιμακώσει τη ένταση.

    Οι πλειστηριασμοί παραμένουν το μεγάλο αγκάθι για την έγκριση της δόσης καθώς παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δεν έχει γίνει δυνατόν να πείσει τους Ευρωπαίους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων τους. Για τον λόγο αυτό καθυστερεί ακόμα η έγκριση της δόσης, βάζοντας δυσκολότερα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις δοκιμαστικές εξόδους στην αγορά. Άλλωστε, είναι αρκετά πιθανό, αντίστοιχες ανησυχίες με τον Μάριο Ντράγκι να έχει και το ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με τις διαρροές, η έκθεση του Eurogroup θα αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει συγκεκριμένες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τα δύο εναπομείναντα προαπαιτούμενα, τα οποία έχουν να κάνουν με το Ελληνικό και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Αναβάλλεται η έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, λόγω… εκκρεμοτήτων



    ΣΧΟΛΙΑ