• Τράπεζες

    Επαναφέρει το θέμα της «bad bank» ο Γ. Στουρνάρας

    Στουρνάρας τράπεζα της Ελλάδος

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Το ενδεχόμενο δημιουργίας bad bank που θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, επανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας, στην 85η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤτΕ, την Έκθεσή του για το 2017.

    Στην ομιλία του, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι μετά τη δημοσίευση σχετικών κατευθύνσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταβίβαση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων σε έναν ή περισσότερους κεντρικούς φορείς που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτό.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτίμησε ότι οι στόχοι των τραπεζών για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων είναι μεν υψηλοί και φιλόδοξοι, αλλά εφικτοί, ιδίως τώρα που η οικονομία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Επίσης, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων για τη ρύθμιση δανείων και στις ενέργειες αναδιάρθρωσης βιώσιμων επιχειρήσεων, στην αντιμετώπιση οφειλετών με πολλαπλούς πιστωτές, στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και στην εφαρμογή οριστικών λύσεων για τις βιώσιμες επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στουρνάρας: Επιμένει στην προληπτική γραμμή-Εξασφαλίζει ασφάλεια, διατήρηση του waiver και ένταξη στο QE



    ΣΧΟΛΙΑ