• Big Story

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για τις 25 Ιουλίου μεταφέρεται η «μάχη» για τη διαδοχή στον κατασκευαστικό όμιλο

    Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, Αναστάσης Καλλιτσάντσης, Δημήτρης Κούτρας, Λεωνίδας Μπόμπολας.


    Για τις 25 Ιουλίου θα αναβληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, όπως αναμένεται να γίνει γνωστό σε λίγη ώρα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Στην αναβολή, έχουν συμφωνήσει οι δύο αντιτιθέμενες πλευρές, Λεωνίδας Μπόμπολας – Δημήτρης Κούτρας και Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ενώ αποτέλεσε αίτημα και άλλων μετόχων, κυρίως fund, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση του ομίλου.

    Για να οριστικοποιηθεί, ωστόσο η αναβολή, αύριο, την προγραμματισμένη ώρα (12 το μεσημέρι) θα γίνει η σύγκλιση της συνέλευσης για τυπικούς και μόνον λόγους, αφού η πλειοψηφία έχει συμφωνήσει.

    Αναβολή θα προταθεί και για τις γενικές συνελεύσεις και της Reds (θυγατρική για το real estate) και της ΕΛΤΕΧ Άνεμος που έχουν προγραμματιστεί για νωρίτερα.

    Με τον τρόπο αυτόν η «μάχη» των βασικών μετόχων της Ελλάκτωρ μεταφέρεται για ένα περίπου μήνα μετά και στο μεσοδιάστημα οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να πείσουν για την ορθότητα των απόψεών τους, ενώ πιθανότατα να σκιαγραφηθούν και άλλου είδους εξελίξεις υπό την πίεση των τραπεζών για οριστική λύση, πέραν των αλλαγών στη διοίκηση και την αποχώρηση από αυτήν της μιας ή της άλλης πλευράς.

    Η ανακοίνωση των Δημήτριου και Αναστάσιου Καλλιτσάντση:

    Λάβαμε γνώση διαφόρων αιτημάτων μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ στην οποία κατέχουμε σημαντικό ποσοστό μετοχών με κύριο αίτημα να αναβληθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ενημέρωσή τους.

    Σεβόμενοι την επιθυμία των μετόχων, θα προτείνουμε την αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, για την 25η Ιουλίου 2018.

    Η ανακοίνωση του Λεωνίδα Μπόμπολα

    «Λάβαμε γνώση διαφόρων αιτημάτων μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ στην οποία κατέχω σημαντικό ποσοστό μετοχών με κύριο αίτημα να αναβληθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ενημέρωσή τους.

    Σεβόμενος την επιθυμία των μετόχων, θα προτείνω την αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, για την 25η Ιουλίου 2018″.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελλάκτωρ: Γιατί ο Λ. Μπόμπολας προτείνει να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονο παρασκήνιο για την διαδοχή στον Ελλάκτωρα: Στο Λονδίνο το Change4Ellaktor

     



    ΣΧΟΛΙΑ