• Business

    Δραματικές εξελίξεις για Folli Follie και οικογένεια Κουτσολιούτσου: Η Fosun ζητάει εξηγήσεις

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δραματικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις για την διοίκηση Κουτσολιούτσου στη Folli Follie. Πριν από λίγο, ο κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος κατέχει περίπου το 17% των μετοχών της Folli Follie, με επιστολή του (enquiry letter), ζητά επί της ουσίας εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund QCM.

    Ταυτόχρονα όμως, οι Κινέζοι καλούν τους δυνητικούς επενδυτές, αλλά και τους μετόχους της εταιρείας, να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα, ο κινεζικός όμιλος γνωστοποίησε ότι ανέβασε το ποσοστό του στην Folli Follie στο 16,37 από 13,89% προηγουμένως.

    Σημειώνεται ότι η επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Ομίλου Guo Guangchang, δημοσιοποιήθηκε μετά τις 17:30, την ώρα που είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΧΑ. Η μετοχή σήμερα έκλεισε με μικρές απώλειες κατά 0,29%. Μετά από αυτή την εξέλιξη, χρηματιστές και αναλυτές εκτιμούν ότι η μετοχή της FF αύριο θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις, καθώς πλέον ανοιχτά, όπως επισημαίνουν, οι Κινέζοι της Fosun αμφισβητούν τη διοίκηση Κουτσολιούτσου και τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

    Στην ανακοίνωση του ο κινεζικός όμιλος επισημαίνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο στις 4 Μαΐου εξέτασε την έρευνα του αμερικάνικου fund, τα ερωτήματα της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Folli Follie.

    «Το Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη πως ορισμένες παρατηρήσεις στην Έκθεση είναι απλώς εικασίες. Αφότου έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Folli Follie, τις οικονομικές της ανακοινώσεις, την άνω των 20 ετών διαδρομή της ως εισηγμένης και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στον μεγαλομέτοχο της και στην διοίκηση, η Εταιρεία αύξησε το ποσοστό την περίοδο από τις 8 Μαΐου ως τις 11 Μαΐου και από τότε το μερίδιο της Folli Follie που κατέχει ο όμιλος και το Ταμείου αυξήθηκε από το 13,89% στο 16,37%».

    Ωστόσο συνεχίζει αναφέροντας ότι πρόσφατα το Δ.Σ. παρατήρησε τη συνεχιζόμενες έρευνες από την αγορά και τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν την υπόθεση αλλά και ότι απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.

    Προκειμένου να προστατεύσει, σημειώνει, τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στην Folli Follie η εταιρεία επέδωσε επιστολή (enquiry letter) μέσω του μη εκτελεστικού διευθυντή που έχει στην Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη εξηγήσεις.

    Η εταιρεία, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κρατήσει ενήμερους μετόχους και επενδυτές καθώς και το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη και θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο. Προτείνει ακόμα σε μετόχους της Folli Follie και δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Fund QCM G. Grego ο οποίος κατηγορεί την Folli Follie για δημοσιοποίηση πλαστών στοιχείων έχει ζητήσει εδώ και πολλές ημέρες με συνέντευξη του στο mononews.gr την παραίτηση της διοίκησης Κουτσολιούτσου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Γκότσης για Folli Follie: Γιατί δεν προχωρήσαμε στην αναστολή της μετοχής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πού βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Folli Follie;



    ΣΧΟΛΙΑ