• Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση capital controls, υποκατώτατου μισθού, μείωση εισφορών και φορολογίας παντού

    • NewsRoom


    «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από το βήμα της 83ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Με το βασικό μήνυμα «Μπορούμε», οι κεντρικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι οι εξής: Η οικονομία, οι θεσμοί, η ασφάλεια, η παιδεία, η διεθνής παρουσία της χώρας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

    «Ζητώ από τους Ελληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης.

    «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε δώδεκα μήνες θα έχω πάλι συνέντευξη. Πιστεύω ότι με τη στήριξη των πολιτών θα έρθω στη ΔΕΘ μια βδομάδα νωρίτερα, για να την εγκαινιάσω. Σε μια στιγμή που η χώρα θα έχει πάρει μπροστά, θα έχει βάλει γερά θεμέλια για το μέλλον της. Πιστεύω στους Έλληνες. Στο Μάτι, στα αποκαϊδια της καταστροφής ξεκίνησε μια αχτίδα ελπίδας, με τον τρόπο που αντέδρασαν οι Έλληνες. Την ίδια αχτίδα ελπίδας προσφέρουν στην οικονομία οι ήρωες της καθημερινότητας οι Έλληνες που κρατούν όρθια την κοινωνία, σε μια Ελλάδα που απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ζήσουν απλώς μια ανθρώπινη ζωή.

    Οι Ελληνες δεν θέλουν άλλα ψέμματα. Η Ελλάδα περιμένει να της ανοίξουμε πόρτα στο μέλλον. Όχι με άλλο λαϊκισμό, όχι με άλλο διχασμό. Οι Έλληνες ζητούν όχι διορισμούς, αλλά ευκαιρίες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες. Ζούμε το θλιβερό επίλογο μιας εποχής. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι, αλλά απαξιωμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, αλλά η ανανεωμένη Ελλάδα, έρχεται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Οι έξι άξονες

    Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε έξι στόχους για την αναγέννηση, όπως είπε, της πατρίδας και αφορούν την παιδεία, την οικονομία, την ανάπτυξη, την ασφάλεια.

    «Βάζουμε μπροστά τον ιμάντα της κοινωνικής ανόδου. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Θέλω σήμερα από εδώ να προτείνω 6 μεγάλους εθνικούς στόχους για να αναγεννηθεί η πατρίδα μας

    Στόχος 1ος, μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης που δίνει ευκαιρίες σε όλους

    2ος στόχος, μια οικονομία παραγωγική , καινοτόμος, με εθνικό σχέδιο, με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση

    Στόχος 3ος, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και λειτουργικό

    Στόχος 4ος, μια παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία.

    Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

    Αξιολόγηση παντού.

    Στόχος 5ος, Μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας. Αποτελεσματική δικαιοσύνη, αστυνομία που επιτελεί ελεύθερη τη δουλειά της

    Στόχος 6ος μια χώρα που δεν μετέχει απλά σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε σχέδιο δράσης σε ένα κόσμο που αλλάζει».

    Επίθεση στους δανειστές

    «Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει όπως λένε κάποιοι ξένοι. Μπορεί να αναπτυχθεί τα επόμενα 10 χρόνια με 4%, να δημιουργήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια 700.000 θέσεις εργασίας και να πείσουμε τους Έλληνες να γυρίσουν. Είναι εφικτό. Μόνο οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν το πρόσθετο ποσοστό. Γιατί οι πιστωτές μας εγκλωβίζουν σε τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα.

    Η απάντηση είναι πολιτική γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει το πελατειακού κράτους. δεν πιστεύουν οι εταίροι μας ότι υπάρχει θέληση για μεταρρυθμίσεις. Αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και τη ΝΔ, κάνουν λάθος.Υποτιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, το πόσο έχουμε ωριμάσει. Ξεχνούν πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που εφαρμόγεται και με τη δική τους υπογραφή. Φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα. Τους ρωτώ, θα συμφωνούσαν σε μια τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη χώρα τους; Εμείς τη θηλιά θα την κόψουμε!».

    Μειώσεις φόρων

    «Η μείωση της φορολογίας θα πάρει πολλές μορφές.

    • Στον αγρότη θα δώσουμε κίνητρο με φορολογικό συντελεστή 10%
    • Δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24%
    • Μείωση εταιρικού φόρου & φόρου στα μερίσματα 24% από 40%
    • Ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων. Τα επόμενα 2 χρόνια υλοποιούμε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%
    • Αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τα επόμενα 3 χρόνια».

    Ούτε Αργεντινή ούτε Βενεζουέλα

    «Δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά την πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού για να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές όπως όλες οι κανονικές χώρες. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα. Μια από τις αποφάσεις τις επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση των capital controls».

    Συμφωνία – «ντροπή» για το Σκοπιανό

    «Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν ερήμην μας. Είναι μια συμφωνία ντροπή που παραδίδει γλώσσα και εθνικότητα. Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα ότι οι γνήσιοι πατριώτες, δεν είναι εθνικιστές και οι εθνικιστές δεν είναι γνήσιοι πατριώτες.

    Του λέω και κάτι ακόμα, να μη διανοηθεί ποτέ να συγκρίνει αυτή τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Καραμανλής με την ακροδεξιά την ώρα που επί 3,5 χρόνια κυβερνάει με τον Καμμένο. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία είτε τώρα είτε στην επόμενη βουλή».

    Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

    «Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Όμως αυτό δεν αρκεί. Θέλω τους δημοσίους υπαλλήλους αρωγούς στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

    Στη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται η απάντηση και για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά με τους κρατικούς κηφήνες».

    Ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους

    «Ο ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος θα περάσει στους δήμους.

    Ο υποκατώτατος μισθός καταργείται, ο κατώτατος να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

    Ενιαία ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ το μήνα».

    Μετά τον Κατρούγκαλο, τέλος και ο Παρασκευόπουλος

    «Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και να καθαρίσει κάθε είδους άβατα. Δεν χρειάζεται προσωπικό αλλά αξιοποίηση του υπάρχοντος, όπως η επαναφορά ομάδων άμεσης αντίδρασης.

    Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία ώστε να μην ξεγλιστράνε από τη Δικαιοσύνη τρομοκράτες, ισχυροί του χρήματος και κάθε λογής μπαχαλάκηδες».

    Μπορούμε…

    «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

    Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος απ’ όλους όσοι βρέθηκαν στο Βελλίδειο.



    ΣΧΟΛΙΑ