• Business

    Χαλυβουργική: Αρνείται το φιλί της ζωής; Οι αντιφάσεις του ενοχλημένου ιδιοκτήτη

    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    Στο μάτι του… κυκλώνα βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης άθελά του, καθώς ενώ έδωσε περίοδο χάριτος ενός μήνα στη Χαλυβουργική για να μην της κόψει το ρεύμα  η ΔΕΗ μέχρι να λυθεί η διαμάχη  μεταξύ του πατέρα Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των παιδιών του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος  αντί να ευχαριστεί για το φιλί της ζωής… εμφανίζεται ενοχλημένος και δηλώνει ότι παραπλανήθηκε ο υπουργός από τη Χαλυβουργική… για να παραπλανηθεί και το Δικαστήριο.

    Το υπουργείο ωστόσο,  σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να κρατήσει αποστάσεις από την οικογενειακή διένεξη και το μόνο που επιθυμεί είναι η εταιρεία να ρυθμίσει και να πληρώνει τα χρέη της.

    Κάτι που ο  κ. Κ. Αγγελόπουλος δεν κάνει και την ίδια στιγμή αρνείται ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη γα τη διαχείριση της εταιρείας  και λέει ότι δεν είναι λύση για το μέλλον της εταιρείας να τεθεί  ο ίδιος σε δικαστική συμπαράσταση, όπως επιδιώκουν τα παιδιά του. Αν όμως ισχύει αυτό που λέει και δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αλλαγής στάσης και ρύθμισης των χρεών της Χαλυβουργικής, τότε δεν θα έπρεπε να δοθεί περίοδος χάριτος και θα έπρεπε άμεσα να κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ.  Άρα τι ζητάει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας από το υπουργείο;  Να παύσει η ΔΕΗ τη ρευματοδότηση άμεσα;

    Η Χαλυβουργική ζητά πίστωση χρόνου και…ο μοναδικός ιδιοκτήτης της  διαφωνεί

    Αξίζει να σημειωθεί  ότι  η απόφαση του υπουργού για περίοδο χάριτος  μέχρι να επιλυθεί η δικαστική διαμάχη μεταξύ πατέρα και υιών, ήρθε μετά από έκκληση της ίδιας της εταιρείας Χαλυβουργική προς το υπουργείο, η οποία ζήτησε να μη ληφθεί απόφαση να κάψει το ρεύμα η ΔΕΗ για ακόμη δύο μήνες μέχρι να πάρει απόφαση το δικαστήριο για το αν θα τεθεί ι πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε δικαστική συμπαράσταση.

    Άρα αυτός που δήθεν «παραπλάνησε» τον υπουργό είναι η ίδια η Χαλυβουργική, και με την ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης της…. εναντιώνεται στην εταιρεία του. Δηλαδή ενώ η Χαλυβουργική κρίνει ότι κάτι θα αλλάξει με την αναμενόμενη δικαστική απόφαση ως προς τη δυνατότητά της να ρυθμίσει τα χρέη της στη ΔΕΗ, και ζητά πίστωση χρόνου, ο ιδιοκτήτης της θεωρεί ότι  δεν θα αλλάξει τίποτα. Αν έχει δίκιο, όμως,  με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν πληρώνει, το ρεύμα στη Χαλυβουργική θα έπρεπε να κοπεί .

    Θέλουν να με θέσουν σε δικαστική συμπαράσταση αλλά… δεν υπάρχει δικαστική αμφισβήτηση

    Ο λόγος της ενόχλησης  του Κ. Αγγελόπουλου είναι  ότι στην ανακοίνωση του υπουργού τονίζεται  ότι η περίοδος χάριτος δίνεται επειδή  η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας,  που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Ο  Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος ωστόσο αρνείται  ότι υπάρχει διαμάχη  «αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο υπουργό».  Όμως  παραδέχεται  ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του  σημειώνοντας, «τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν  η υποβολή αιτήσεως για τη θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας» , εν τούτοις επιμένει ότι «η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της».

    Μάλιστα δηλώνει  ότι «είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για τη διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον!»

    Οι αντιφάσεις του ενοχλημένου ιδιοκτήτη

    Η σκληρή ανακοίνωση του κ. Κ. Αγγελόπουλου έχει αντιφάσεις, καθώς αν και ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Χαλυβουργική θεωρεί παραπλανητικά τα επιχειρήματα της ίδιας του της εταιρείας του στον υπουργό,  στην προσπάθειά της  για πίστωση χρόνου. Δεύτερον ενώ τονίζει ότι τα παιδιά του έχουν υποβάλει αίτημα για δικαστική συμπαράσταση ταυτόχρονα ισχυρίζεται  ότι δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη για τη διαχείριση της εταιρείας…

    Τρίτον αν είναι ψευδές όπως ισχυρίζεται ότι η δικαστική συμπαράσταση θα ήταν λύση για το μέλλον της εταιρείας, τότε είτε δεν υπάρχει καμιά λύση και θα πρέπει να κοπεί το ρεύμα στην εταιρεία είτε ο ίδιος  θα έπρεπε να ρυθμίσει και να πληρώνει τα χρέη  στη ΔΕΗ, κάτι που δεν κάνει.

    Τέλος αν όπως λέει «ουδεμια “διαμάχη” για τη διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας», τότε γιατί με σοβαρότητα δεν αντιμετωπίζει και τα χρέη της εταιρείας ώστε να δώσει ο ίδιος τη λύση;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλυβουργική: Στη δικαιοσύνη και στην αλλαγή ηγεσίας οι ελπίδες ΔΕΗ και Τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίοδο χάριτος ενός μήνα στην Χαλυβουργική για το χρέος προς τη ΔΕΗ δίνει ο Γιώργος Σταθάκης



    ΣΧΟΛΙΑ