• Big Story

    Ιδού το νέο δίλημμα: Λαϊκή Νέα Δημοκρατία ή αστική Νέα Δημοκρατία;

    Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης


    Το αναγκαστικό «τάιμ άουτ» που έφεραν στην εσωκομματική μάχη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας τα Χριστούγεννα, αλλά κυρίως ο θάνατος της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσως, ήταν μία καλή ευκαιρία για τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να αναδιοργανωθούν και να προετοιμάσουν τη στρατηγική τους εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 10ης Ιανουαρίου.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείχε τη Δευτέρα από κάθε τηλεοπτική εμφάνιση, σε ένδειξη σεβασμού προς τον αντίπαλό του, που περνά δύσκολες ώρες, όμως αναμένεται να επανέλθει δριμύτερος, υπογραμμίζοντας τα σημεία στα οποία υπερτερεί του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να πείσει τους περίπου 128.000 ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο στήριξαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη να τον ψηφίσουν, και να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή, που στο επιτελείο του θεωρούν απόλυτα εφικτή.

    Όμως και στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στοχεύουν στους «ορφανούς» ψηφοφόρους του πρώτου γύρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι και στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ξανά πρώτος σε ψήφους.

    Η «μάχη» μεταξύ των δύο υποψηφίων για τις 128.000 ψήφους του πρώτου γύρου σε Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη είναι αρκετά αμφίρροπη, και αυτό γιατί και οι δύο υποψήφιοι θεωρείται ότι κινούνται στον ίδιο περίπου ιδεολογικό χώρο, της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς, και σίγουρα διαθέτουν πιο κεντρώο προσανατολισμό σε σχέση με τους αντιπάλους τους που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

    Στη «μάχη» αυτή, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος (που έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) έθεσε τη Δευτέρα με δηλώσεις του μία νέα παράμετρο, επισημαίνοντας την απήχηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα λαϊκά στρώματα, έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος για τον Τσίπρα, γιατί σάρωσε στο Περιστέρι και στις άλλες λαϊκές συνοικίες».

    Έτσι, μετά το δίλημμα «καραμανλικοί ή μητσοτακικοί», έρχεται ένα ακόμα δίλημμα να προστεθεί για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας:Λαϊκή Νέα Δημοκρατία ή αστική Νέα Δημοκρατία;



    ΣΧΟΛΙΑ